Για την φερόμενη ως «Κινηματογραφική Λέσχη Λαμίας»

Εκτυπώσιμη μορφή
Ημερομηνία: 
Πέμπτη, 31 Ιανουάριος, 2013

Υπάρχει ''Κινηματογραφική Λέσχη'' στην Λαμία;

 
Για την φερόμενη ως «Κινηματογραφική Λέσχη Λαμίας»
 
Διαβάζουμε στα ΜΜΕ «επιτέλους επαναλειτουργία της Κινηματογραφικής Λέσχης Λαμίας» και φυσικά με την βοήθεια του Δήμου Λαμίας, που παραχωρεί την αίθουσα και μάλιστα με εισιτήριο για την θεατρική παράσταση.
 
Πραγματικά θα χαιρόμασταν γι’ αυτό, αν δεν μας ταλαιπωρούσε η περιστασιακή, αιφνιδιαστική και σκόπιμη εμφάνιση της φερόμενης «Λέσχης». Εκτός φυσικά αν πρόκειται για ιδιωτικό κλειστό κλαμπ και δικαιολογεί πλήρως την έννοια της λέξης «ΛΕΣΧΗ».
 
Τα ερωτήματα μας είναι αυτά που διατυπώσαμε και πριν τρία σχεδόν χρόνια, όταν και τότε ήρθε στην επικαιρότητα το θέμα της λειτουργίας της Κινηματογραφικής Λέσχης
  • Πότε πραγματοποιήθηκαν, αν πραγματοποιήθηκαν, οι αρχαιρεσίες
  • Ποιο είναι το Διοικητικό της Συμβούλιο
  • Πώς μπορεί κανείς να γίνει μέλος
  • Ποια είναι η έδρα της
  • Ποιες δραστηριότητες και εκδηλώσεις έχει κάνει αυτό το διάστημα
  • Ποιες οι οικονομικές της συναλλαγές και επιχορηγήσεις (έσοδα και έξοδα)
Όπως λέγαμε και τότε, λέμε και τώρα, σε κάθε περίπτωση, το όνομα και η παρουσία ενός ιστορικού πολιτιστικού φορέα της πόλης μας, της Κινηματογραφικής Λέσχης Λαμίας, θεωρούμε ότι πρέπει να προστατευτεί από πρόσκαιρες διαχειριστικές διαδικασίες και τερτίπια.
 
Θεωρούμε ατόπημα της Δημοτικής Αρχής την εκμετάλλευση μιας ανύπαρκτης συλλογικότητας για τη δημιουργία εντυπώσεων ή όποιων άλλων σκοπιμοτήτων προκαλώντας τα συναισθήματα όλων όσων έχουν μνήμες και εμπειρίες του παρελθόντος.
 
Και ένα τελευταίο ερώτημα:
Έχει επιχορηγηθεί τα τελευταία χρόνια η φερόμενη ως «κινηματογραφική Λέσχη» από το Δήμο; Πρόκειται να επιχορηγηθεί;;
 
Διαβάστε την παρέμβαση της Πρωτοβουλίας το 2010 για το ίδιο θέμα με τίτλο:
 
Ακούστε, στο ηχητικό απόσπασμα, την τότε θέση της Δημοτικής Αρχής εκφρασμένη από τον Αντιδημάρχο Πολιτισμού Κο Σαγιά, σε συνέντευξη στον Λαμία FM1 (3/8/2010)