Προχειρότητα και παραλείψεις στην λειτουργία της πισίνας του ΤΕΙ Λαμίας (ηχητικό αρχείο)

Εκτυπώσιμη μορφή
Ημερομηνία: 
Πέμπτη, 9 Μάιος, 2013

Προχειρότητα και παραλείψεις στην λειτουργία της πισίνας του ΤΕΙ Λαμίας (ηχητικό αρχείο)

 
 
Στις 17-18 Μαΐου 2013 στην πόλη μας θα διεξαχθεί το Final four του Κυπέλλου Πόλο με την συμμετοχή του Νηρέα Λαμίας,ανάμεσα στα μεγαθήρια του αθλήματος.
Η διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στην πισίνα του ΤΕΙ Λαμίας η οποία θα λειτουργήσει για πρώτη φορά,από την κατασκευή της προ 10 ετών,με στόχο να μπορέσει να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τον υγρό στίβο στην πόλη μας.

Δυστυχώς όμως λίγες ημέρες πριν την διοργάνωση εμφανίζεται μια απίστευτη προχειρότητα που δημιουργεί ερωτηματικά για την αποτελεσματικότητα των χειρισμών όσων ανέλαβαν να υλοποιήσουν την πραγματικά ελπιδοφόρα αυτή ιδέα.

 
 Ρεπορτάζ της ''Ημέρας''
Λίγες  μόλις ημέρες πριν από την έναρξη της διοργάνωσης δεν έχει εξασφαλισθεί η άδεια λειτουργίας της πισίνας, η δυνατότητα χρήσης της σε μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις και η εκταμίευση από τα κρατικά ταμεία του κόστους επαναλειτουργίας της ενώ παράλληλα είναι άγνωστες όλες οι λεπτομέρειες της Προγραμματικής Σύμβασης με τις υποχρεώσεις Δήμου Λαμιέων, Περιφέρειας και ΤΕΙ, με συνέπεια να απουσιάζει ο απαραίτητος Κανονισμός Λειτουργίας του συγκεκριμένου αθλητικού χώρου.

Απόφαση Δ.Σ 3-10-2012

Φαίνεται πως το διάστημα των 7 και πλέον μηνών, από την συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο,είναι μικρό ώστε να σχεδιαστεί,να προγραμματιστεί και τελικά να καταφέρει να λειτουργήσει η 50αρα πισίνα νόμιμα,με όλες τις προϋποθέσεις και τις προδιαγραφές του 2013 και όχι με αυτές του 1980, με τις οποίες υπολειτουργεί η 25αρα πισίνα του ΔΑΚ Λαμίας και που δυστυχώς εμφανίζεται να έχουν ως ''πρότυπο'' στην Δημοτική μας Αρχή.
 

Επειδή  το όλο θέμα αφορά διαχείριση δημοσίου χρήματος θα πρέπει να ελεγχθεί,να δικαιολογηθεί  και να παρουσιαστεί στον δημότη κάθε δαπάνη και εκτέλεση έργου που αφορούν την πηγή της χρηματοδότησης, το κόστος και τον τρόπο ανάθεσης.

Σήμερα,ιδιαίτερα στην κρίσιμη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα,κάθε παρέκκλιση από την νομιμότητα είναι αδικαιολόγητη και οποιοσδήποτε συμψηφισμός με τα λάθη του παρελθόντος κατακριτέοςΑκούστε την παρέμβαση στο μεσημεριανό δελτίο του Λαμία FM1 στο παρακάτω ηχητικό απόσπασμα