Τι συμβαίνει τελικά στο Κυνοκομείο Λαμίας;

Εκτυπώσιμη μορφή
Ημερομηνία: 
Τρίτη, 18 Φεβρουάριος, 2020

 

 

Τι συμβαίνει τελικά στο Κυνοκομείο Λαμίας;

Σας κοινοποιώ την απάντηση-ενημέρωση προς την Κα Μπομπολάκη,Πρόεδρο της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας μετά την ανοιχτή επιστολή της ΠΦΠΟ για τη λειτουργία του Κυνοκομείου Λαμίας.

Διαβάστε επίσης την θέση του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας καθώς και την Έκθεση που απέστειλε ο σύλλογος στην ΠΦΠΟ τον Νοέμβριο του 2019 με την κατάσταση λειτουργίας του Κυνοκομείου Λαμίας.

 

Καλησπέρα Κα Μπομπολάκη.

Θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω τις ενέργειες που ήδη κάνουμε για το θέμα του Κυνοκομείου στη Λαμία.

Ήδη ενημέρωσα από το πρωί τον δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο για το περιστατικό με την Ολλανδή που όμως καταδεικνύει πολλά από όσα συμβαίνουν εκεί.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ήδη έχει κλείσει ραντεβού με τον εισαγγελέα ώστε να τον ενημερώσουμε για την κατάσταση και να λάβουμε την απαραίτητη υποστήριξη στις επανεντάξεις στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου μας.

Προσωπικά,ως πρόεδρος συγκαλώ άμεσα την επόμενη εβδομάδα την 5μελη Επιτροπή για να αποτυπώσουμε με ακρίβεια όσα συμβαίνουν στο Κυνοκομείο και να θέσουμε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Ταυτόχρονα καλώ τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου ώστε να ενημερωθούν και να συμμετέχουν στην επίλυση του προβλήματος αφού αυτοί είναι που πιέζουν πολιτικά για την περισυλλογή ακόμη και σκυλιών που δεν δημιουργούν προβλήματα.

Όπως και να έχει δυστυχώς έχουμε κληρονομήσει ένα πολύ δύσκολο έργο να επιτελέσουμε,αυτό της αλλαγής της νοοτροπίας της τοπικής κοινωνίας που χρόνια τώρα αντιμετωπίζει με έκδηλο ρατσισμό τα αδέσποτα,καλύπτει τους πραγματικά ενόχους-αυτούς που τα εγκαταλείπουν και εγκαλεί όσους προσπαθούν να βοηθήσουν.

Δεν είναι τυχαίο μάλιστα πως στις δημοσκοπήσεις προεκλογικά ως δεύτερο σημαντικό πρόβλημα των Λαμιωτών μετά την διαχείριση των απορριμμάτων ήταν τα αδέσποτα στους δρόμους.

Το καλό στην όλη δραματική κατάσταση είναι πως ο δήμαρχος Κος Καραισκος και η παρούσα δημοτική αρχή,στην οποία συμμετέχει και στηρίζει ο συνδυασμός στον όποιο είμαι επικεφαλής, έχει πραγματικά θέληση να βελτιώσει την κατάσταση και πως στην πενταμελή επιτροπή η πλειοψηφία αποτελείται από μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας με πραγματική διάθεση για αρωγή στη επίλυση.

Σας κοινοποιώ,τέλος,τις προσπάθειες που έγιναν τα τελευταία χρόνια από την παράταξή μου για το συγκεκριμένο Κυνοκομείο και που αποτελούν οδηγό για το σήμερα που κατέχω θέση ευθύνης.

Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία

 

15/2/2020

Με εκτίμηση

Παναγιωτης Στασινός

-Επικεφαλής του συνδυασμού Λαμία στο Κέντρο

-Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας, προστασίας Γ’ Ηλικίας, προστασίας παιδικής ηλικίας, εποπτείας και λειτουργίας βρεφονηπιακών σταθμών, ισότητας Φύλων

-Πρόεδρος της πενταμελούς Επιτροπής για την παρακολούθηση της Διαχείρισης των Αδέσποτων Ζώων στο Δήμο Λαμιέων

 

 

Η Έκθεση του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας προς την ΠΦΠΟ (25-11-2019)