Την Σιδηροδρομική Γραμμή καθάρισε η Πρωτοβουλία στην Λαμία (φωτογραφίες)

Εκτυπώσιμη μορφή
Ημερομηνία: 
Δευτέρα, 10 Ιούνιος, 2013

Πραγματοποιήθηκε ο καθαρισμός της Σιδηροδρομικής Γραμμής 

 

Η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λαμίας πραγματοποίησε σήμερα Κυριακή τον προγραμματισμένο συμβολικό καθαρισμό της σιδηροδρομικής γραμμής στον Σταθμό της πόλης, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. Οι εθελοντές - μέλη και φίλοι της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών – με καλή διάθεση, παρά τη ζέστη, συγκέντρωσαν αρκετή ποσότητα σκουπιδιών.

Ο χώρος της σιδηροδρομικής γραμμής μέσα στην πόλη είναι για μας χώρος ζωτικός, περιοχή δροσιάς και ανάσας. Είναι υποχρέωσή μας να τον διατηρούμε καθαρό, ανεξάρτητα από το ποιος έχει τη βασική ευθύνη, τη στιγμή που τα σκουπίδια προέρχονται είτε από την λαϊκή αγορά της Κωνσταντινουπόλεως, είτε από τις γειτονικές κατοικίες και τους διερχόμενους, είτε από τους κάδους που ξεχειλίζουν. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να επιτευχθεί μια σωστή συνεργασία του Δήμου με τον ΟΣΕ τόσο για τον καθαρισμό των σκουπιδιών, όσο και των χόρτων σε όλο το μήκος της γραμμής.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους υπαλλήλους του ΟΣΕ για την καλή συνεργασία που είχαμε μαζί τους, καθώς και τον αντιδήμαρχο κ Αργύρη για την συμμετοχή του στον καθαρισμό.

Το στοίχημα της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών είναι η ενεργοποίηση του πολίτη και η συμμετοχή. Εμείς πιστεύουμε - και το έχουμε πει πολλές φορές – πως είναι αναγκαίο, και ώριμο πλέον, να γίνονται τουλάχιστον μια φορά το μήνα εξορμήσεις καθαρισμού της πόλης και των χωριών από τα σκουπίδια. Σ’ αυτές να συμμετέχουν πολίτες, σύλλογοι, σχολεία, φορείς, προσωπικό και μηχανήματα του Δήμου με τη μορφή της εθελοντικής κινητοποίησης.

Με τις εξορμήσεις αυτές μπορούμε να κάνουμε καθαρότερη την πόλη, να ανεβάσουμε την ευαισθητοποίηση των συμπολιτών, σε ό,τι αφορά τα σκουπίδια, και να δημιουργήσουμε πιλοτικές συνοικίες, πιλοτικές γειτονιές και χωριά, βραβεύοντάς τους για τις καλύτερες επιδόσεις τους στο συγκεκριμένο τομέα

 

Η Επιτροπή Τύπου

Πληροφορίες: Γιώργος Καλλιώρας τηλ 6983769535

Γιάννης Κούτσικος τηλ 6937378138

 

Δείτε φωτογραφίες από τον καθαρισμό: