Μέχρι την Άκρη του Κόσμου

Εκτυπώσιμη μορφή
Ημερομηνία: 
Τετάρτη, 20 Νοέμβριος, 2013 - 19:30 έως Παρασκευή, 20 Δεκέμβριος, 2013 - 07:30
Διοργανωτής: 
Κατηγορία: 
Δημοτική Ενότητα: 
Διεύθυνση: 
Αινιάνων 6
Γειτονιά: 
Κοινό Εκδήλωσης: 
Είσοδος Εκδήλωσης: 
Δωρεάν
Περιγραφή: 

ΕΚΘΕΣΗ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΘΑΝΑΣΗ ΜΑΛΟΥΚΟΥ «… ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»

Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας «Αλέκος Κοντόπουλος» , Αινιάνων 6

Έναρξη 20 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 7:30 μ.μ.

Διάρκεια ΄Εκθεσης: 20 Νοεμβρίου έως 20 Δεκεμβρίου 2013 κάθε Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Κυριακή από 6:00 μ.μ. έως 9:00 μ.μ. 

Ο Θανάσης Μαλούκος εκθέτει για πρώτη φορά από το προσωπικό του αρχείο που αποτελείται από φωτογραφίες που έχει τραβήξει ο ίδιος σε ένα διάστημα μεγαλύτερο των δεκαπέντε ετών και περιλαμβάνει ταξιδιωτικές εμπειρίες από απόμακρα μέρη, υπό εξαφάνιση πολιτισμούς, απομονωμένες φυλές και σπάνιες τελετές σε απρόσιτες περιοχές του πλανήτη. Ενδεικτικά εκπροσωπούνται χώρες όπως η Παπούα Νέα Γουινέα, η Ινδία, το Μάλι, η Αιθιοπία, η Α̈ιτή, η Ινδονησία, η Μπουρκίνα Φάσο, η Ακτή του Ελεφαντοστού και  άλλες. 

Πολλές από τις φωτογραφίες αυτές έχουν βραβευθεί με δεκάδες βραβεία σε παγκόσμιους διαγωνισμούς, αποσπώντας πρώτες θέσεις και εύφημες μνείες, ενώ έχουν περιληφθεί σε λευκώματα ή περιοδικά του εξωτερικού.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Δημοκρατίας της Ινδονησίας, του Επίτιμου Προξενείου της Αιθιοπίας, και του Γενικού Προξενείου της Ακτής του Ελεφαντοστού.

Ο Θανάσης Μαλούκος γεννήθηκε στην Λαμία όπου και πέρασε τα μαθητικά του χρόνια.

Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο με υποτροφία.

Έκτοτε ζει και εργάζεται στην Λαμία όπου διατηρεί τεχνικό γραφείο και έχει την ιδιοκτησία των κινηματογράφων «Γαλαξίας».

Βρείτε μας στον χάρτη: