Ρουμελιώτικο Πάσχα 2013

Εκτυπώσιμη μορφή
Ημερομηνία: 
Κυριακή, 5 Μάιος, 2013 - 10:30
Διοργανωτής: 
Κατηγορία: 
Δημοτική Ενότητα: 
Διεύθυνση: 
Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας
Χώρος Εκδήλωσης: 
Κοινό Εκδήλωσης: 
Είσοδος Εκδήλωσης: 
Δωρεάν
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 
2231022214
Φαξ Επικοινωνίας: 
2231050610
E-mail Επικοινωνίας: 
Εργασία για Εθελοντές: 
Ναι
Προ-εγγραφή για την Εκδήλωση: 
Ζωντανή αναμετάδοση (live streaming): 
Όχι
Περιγραφή: 

Ο Δήμος Λαμιέων  στο πλαίσιο της κοινωνικής  και πολιτιστικής του πολιτικής πρόκειται να αναβιώσει τον παραδοσιακό, πολιτιστικό θεσμό «Ρουμελιώτικο Πάσχα» για τους πολίτες της Λαμίας αλλά και για επισκέπτες της περιοχής  μας.

Ο στόχος μας κατά κύριο λόγο είναι να σταθούμε δίπλα στους συμπολίτες μας που στις δύσκολες οικονομικά και όχι μόνο εποχές  που διανύουμε , έχουν ανάγκη την έμπρακτη και συνεχή συμπαράσταση μας.

Παράλληλα μας ενδιαφέρει η ανάδειξη και η προβολή  της τοπικής μας παράδοσης,  των τοπικών εθίμων της περιοχής όλου του Καλλικρατικού Δήμου  Λαμιέων , της πολιτιστικής μας ταυτότητας , της  Ρουμελιώτικης ταυτότητας  σε όλες τις εκφάνσεις , το  χορό,  το τραγούδι, τη γαστριμαργία. 

Πιο συγκεκριμένα το Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λαμία θα είναι ένα Πασχαλινό γλέντι, για συντοπίτες μας αλλά και για επισκέπτες από όλη την Ελλάδα  το οποίο θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας και το οποίο  θα περιλαμβάνει :

  1. ψήσιμο 100 αρνιών
  2. ψήσιμο κοκορετσιού 120m.
  3. Χορευτικά από τοπικούς συλλόγους
  4. Ζωντανή Ορχήστρα  Παραδοσιακής Μουσικής
  5. Πασχαλινό Τραπέζι για όλους

Η είσοδος και το φαγητό  θα είναι φυσικά δωρεάν για όλους και σε περίπτωση βροχής υπάρχει η δυνατότητα μετάβασης σε κλειστό χώρο.

Βρείτε μας στον χάρτη: