Αναβάλλονται για 6 και 7 Φεβρουαρίου οι παραστάσεις με τη «Φόνισσα» στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF
Ημερομηνία: 
Παρ, 27/01/2017 - 00:00 έως 23:55

            Οι προγραμματισμένες για το Σάββατο 28 και Κυριακή 29 Ιανουαρίου παραστάσεις της Κεντρικής Σκηνής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης με τη «Φόνισσα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη αναβάλλονται λόγω έκτακτων συνθηκών και θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 6 και Τρίτη 7 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.

Εμείς και ο Παπαδιαμάντης

Αυτό ο λιτός Ιερομόναχος του λόγου και της σκέψης. Αυτός ο μοναδικός δάσκαλος των Ελληνικών Γραμμάτων που ο ίσκιος του σκεπάζει και οδηγεί τη φαντασία μας μετατρέποντας την σε εικόνες και έννοιες που οδηγούν τον άνθρωπο σε διαλείμματα υψηλής αισθητικής.

Η «Φόνισσα» μετατρέπει τον κοινωνικό της τρόμο σε πράξεις παράλογης δικαιοσύνης, ακολουθώντας τις εσωτερικές της φωνές και τα αισθήματα περί δικαίου, για το τέλος μιας άθλιας καθημερινότητας των ταπεινών και κατατρεγμένων γυναικών.

Η «Φόνισσα» αυτή η γυναίκα σύμβολο, η πολυσυζητημένη ηρωίδα του «κυρ Αλέξανδρου», εγκαταλείπει τον μάταιο αγώνα της για Λύτρωση και παραδίδεται στο «Ύδωρ το Εξιλαστήριον» όπως το χαρακτηρίζει ο Παπαδιαμάντης, βρισκόμενη εις το μέσον της Θείας και της Ανθρώπινης Δικαιοσύνης.

 Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Γιάννης Νικολαΐδης

Θεατρική προσαρμογή: Κώστας Πολιτόπουλος

Σκηνικά: Όλγα Σχοινά

Φωτισμοί: Γιάννης Νικολαΐδης

Μουσική επιμέλεια: Στέφανος Νικολαΐδης

 Διανομή:

Παπαδιαμάντης: Γιάννης Νικολαϊδης

Φραγκογιαννού: Φωτεινή Φιλοσόφου

Δελχαρώ-Γριά: Χρυσούλα Παπαδοπούλου

Αμέρσα-Μαρουσώ: Βούλα Κώστα

Κωνσταντής-Ανακριτής Λυρίγκος: Θοδωρής Προκοπίου

  Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 10€, γιαμαθητές-φοιτητές-ανέργους-πολύτεκνους 5€ και για συλλόγους κατόπιν συνεννοήσεως.

 Εισιτήρια προπωλούνται στα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης, Υψηλάντη 17. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 22310 33325.

 

 

                                                                                               

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΡΟΥΜΕΛΗΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗ 17, Τ.Κ. 35131 ΛΑΜΙΑ ΤΗΛ. 2231033325,

ΦΑΞ. 2231032215 e-mail: dipether@otenet.gr , www.dipetheroumelis.gr ,facebook

Φωτογραφικό άλμπουμ