Αθλητικό τουρνουά μπάσκετ "3 με 3" στη Λαμία 28 & 29 Σεπτεμβρίου 2013

Εκτυπώσιμη μορφή
Ημερομηνία: 
Σάβ, 28/09/2013 - 09:00 έως Δευ, 30/09/2013 - 12:55
Ετικέτες: 

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης σε συνεργασία με τον Δήμο Λαμιέων, διοργανώνουν το ετήσιο αθλητικό τουρνουά μπάσκετ ”3 με 3”, το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013 αντίστοιχα, από ώρα 09:00 έως ώρα 13:00 (περίπου), στον εξωτερικό χώρο στάθμευσης της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα αγόρια και κορίτσια που έχουν γεννηθεί από το 1995 έως και το 2005.

Δηλώσεις συμμετοχήςστο Κλειστό Δ.Α.Κ. Λαμίας (Χαλκιοπούλειο) οδός Φιλίας 1 και στο Κλειστό Γυμναστήριο Ανθέων, πληροφορίες στο τηλέφωνο 22310-67413.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) καλεί όλα τα παιδιά που αγαπάνε το μπάσκετ να συμμετάσχουν στο τουρνουά:

  «Για σένα που διψάς για basket, το τουρνουά "3 με 3", είναι η δική σου ευκαιρία για να παίξεις και να ευχαριστηθείς basket μαζί με τους φίλους σου, στο δικό σου γήπεδο, στο δρόμο και όπου μπορεί να στηθεί μία μπασκέτα. Γιατί σε αυτό το τουρνουά παίζεις όπως έχεις μάθει, με τους φίλους σου και μόνο με τους δικούς σου κανόνες. Οι ομάδες παίζουν και συνεχίζουν να παίζουν, όσο κερδίζουν, με το σύστημα νταμπλ – νοκ άουτ.

Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, απλά γιατί όλοι ξεδιψάνε με τη συμμετοχή τους σ’ αυτή τη γιορτή του basket. Σε όλους τους παίκτες απονέμονται αναμνηστικά διπλώματα γιατί αξία έχει η διασκέδαση και όχι η διάκριση. Γονείς, φίλοι, φίλαθλοι και όσοι αγαπούν το basket θα είναι εκεί για να παρακολουθήσουν και να χειροκροτήσουν όλες τις προσπάθειες από κοντά.
Αν λοιπόν διψάς για basket είσαι αγόρι ή κορίτσι γεννημένο από το 1995 έως και το 2005 λάβε μέρος με την ομάδα του σχολείου σου, του σωματείου σου ή απλά με την ομάδα της παρέας σου στο τουρνουά "3 με 3" που διοργανώνει η Ε.Ο.Κ. σε συνεργασία με το Δήμο Λαμιέων».

Οι κανονισμοί του ”3 με 3”

1. Η επαναφορά της μπάλας γίνεται από τις πλάγιες γραμμές του γηπέδου.
2. Μετά από καλάθι ή μετά από πετυχημένη ελεύθερη βολή, αλλάζει η κατοχή της μπάλας
3. Μετά τη συμπλήρωση 7 φάουλ από την ομάδα, δίνεται μια ελεύθερη βολή για να εκτελεστεί από την ομάδα που κερδίζει το φάουλ.
4. Το παιχνίδι τελειώνει στα 20 λεπτά ή στους 16 πόντους.
5. Τα σουτ μέσα από την καμπύλη γραμμή και n ελεύθερη βολή, μετρούν για ένα πόντο, ενώ τα σουτ έξω από την καμπύλη γραμμή μετρούν για 2 πόντους.
6. Απαγορεύεται n άμυνα ζώνης.
7. Η εσκεμμένη καθυστέρηση του παιχνιδιού, τιμωρείται με μία ελεύθερη βολή.
8. Οι ομάδες έχουν δικαίωμα συμμετοχής ενός αναπληρωματικού παίκτη, ο οποίος δηλώνεται εξαρχής στο δελτίο συμμετοχής της ομάδας.
9. Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα για ένα TIME OUT 45".
10. Σε περίπτωση ισοπαλίας των δύο ομάδων, θα εκτελεστούν 3 ελεύθερες βολές για κάθε ομάδα (συνέχεια).

Φωτογραφικό άλμπουμ