Δήλωση Δημάρχου με αφορμή την κατάθεση του Σχεδίου Νόμου που αφορά Σχολ.Φύλακες & Δημ. Αστυνομικούς

Εκτυπώσιμη μορφή
Ημερομηνία: 
Τετ, 10/07/2013 - 11:00 έως Πέμ, 11/07/2013 - 10:55

Ο Δήμαρχος  Λαμιέων Γιώργος Κοτρωνιάς, μετά την κατάθεση στη Βουλή του Σχεδίου Νόμου με τίτλο: «ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ, ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ Ν. 4046/2012, ΤΟΥ Ν.4093/2012 ΚΑΙ ΤΟΥ Ν. 4127/2013 ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ» και την συνάντηση του με τους Σχολικούς Φύλακες και τους Δημοτικούς Αστυνομικούς του Δήμου μας δήλωσε:

   "Μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου το οποίο προβλέπει την διαθεσιμότητα (απόλυση) των Σχολικών Φυλάκων και των Δημοτικών Αστυνομικών δηλώνω, ότι συμπαρίσταμαι στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων.

Στο Δήμο Λαμιέων, έχουμε το ηθικό δικαίωμα να απαιτούμε να μην φύγει κανένας υπάλληλος μας γιατί έχουμε μικρό αριθμό εργαζομένων, γιατί είμαστε Δήμος οικονομικά υγιής, γιατί με την συνεχή απομείωση του προσωπικού, ο Δήμος μας δεν θα μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους συμπολίτες μας.

Καλούμε την Κυβέρνηση, να αναθεωρήσει την πολιτική της και να προχωρήσει στον εξορθολογισμό  και ανακατανομή του προσωπικού των Ο.Τ.Α., ανάλογα με τις ανάγκες χωρίς απολύσεις και οριζόντια μέτρα».

  • Για το λόγο αυτό, ο Δήμαρχος Λαμιέων Γιώργος Κοτρωνιάς, την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013 θα βρίσκεται στην Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχει στην Έκτακτη Συνέλευση των Δημάρχων και μελών Δ.Σ. Π.Ε.Δ., που θα πραγματοποιήσει η Κ.Ε.Δ.Ε. στο Ξενοδοχείο Divani Caravel ώρα 10:00 το πρωί, με θέμα : «Οι Κυβερνητικές αποφάσεις για την κατάργηση βασικών αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την υπαγωγή σε καθεστώς διαθεσιμότητας των υπαλλήλων τους».
  • Ενώ την Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013, με αφορμή τα παραπάνω γεγονότα θα συνεδριάσει  εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαμιέων. 
Φωτογραφικό άλμπουμ