Ενημέρωση Τύπου για τον 7ο Ορεινό Μαραθώνιο Οίτης ΄΄ΗΡΑΚΛΗ΄΄

Εκτυπώσιμη μορφή
Ημερομηνία: 
Κυρ, 22/09/2013 - 08:00 έως Δευ, 23/09/2013 - 07:55

Ο Δήμαρχος Λαμιέων κ.Γιώργος Κοτρωνιάς, μαζί με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ.Κώστα Μουστάκα, τους εκπροσώπους της Μ.Κ.Ο. ΄΄ΟΡΟΣ ΟΙΤΗ΄΄ κ.Στέλιο Γκέκα, κα Ιουλία Αλεξάκη και κ.Στέλιο Συλεούνη ενημέρωσαν σήμερα το μεσημέρι τους εκπροσώπους των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης για τον Ορεινό Μαραθώνιο Οίτης "Ηρακλή" (Hercules Mountain Marathon) που θα πραγματοποιηθεί για έβδομη χρονιά στην Οίτη (42,3 χλμ) με αφετηρία και τερματισμό την Τ.Κ. Υπάτης την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013, ώρα 08:00 το πρωί.

Παράλληλα με τον Ορεινό Μαραθώνιο την ίδια ημέρα θα διεξαχθούν και δύο μικρότεροι:

  • ο Ημιμαραθώνιος ΄΄Ελλέβορος΄΄ : 16,2 χλμ (ξεκίνησε το 2012 για να καλύψει τους αθλητές που ήθελαν να τρέξουν μια μέση απόσταση,  με μια ενδιαφέρουσα ονομασία από το φυτό «Ελλέβορος» που χρησιμοποιούσαν οι μάγισσες της περιοχής για να φτιάχνουν το «φίλτρο της αγάπης» η διαδρομή του Ημιμαραθωνίου είναι κοινή στα 7 πρώτα χιλιόμετρα με αυτή του Μαραθωνίου).
  • και ο αγώνας για αρχάριους ΄΄Φαρμακίδες΄΄ :  6,5 χλμ (Οι μικρότερες διαδρομές απευθύνονται σε αρχάριους δρομείς βουνού, συνοδούς αθλητών αλλά και αθλητές που θα ήθελαν να απολαύσουν την Οίτη χωρίς να πιεσθούν από μεγάλες υψομετρικές διαφορές)
  • ενώ το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου για τους μικρούς αθλητές θα γίνει στο πάρκο των Λουτρών Υπάτης ο αγώνας «Λαγοπόδαρος» απόστασης 1100μ

site αγώνα : http://www.herculesmarathon.gr/