Επιστολή Δημάρχου Λαμιέων στον Πρόεδρο της Π.Ε.Δ. Στ.Ελλάδας για την Κοινωφελή Εργασία

Εκτυπώσιμη μορφή
Ημερομηνία: 
Παρ, 27/09/2013 - 12:00 έως Σάβ, 28/09/2013 - 11:55
Ετικέτες: 

O Δήμαρχος Λαμιέων Γιώργος Κοτρωνιάς, απέστειλε στον Πρόεδρο της Π.Ε.Δ. Στερεάς  Ελλάδας, Δήμαρχο Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου κ.Ευαγ.Τετριμίδα την παρακάτω επιστολή:

«Κύριε Πρόεδρε,

      Ενόψει της συνεδρίασης της Παρασκευής 27 Σεπτεμβρίου, σας παρακαλώ να εισάγεται προ ημερησίας διάταξης το ζήτημα της άνισοκατανομής των θέσεων για την πεντάμηνη Κοινωφελή εργασία μεταξύ των Περιφερειών της χώρας.

      Από μια πρώτη εκτίμηση, βλέπω ότι επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό που έγινε με τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, κατανέμοντας και τώρα στην κοινωφελή εργασία με άνισο και προκλητικό τρόπο τα ωφελούμενα άτομα μεταξύ των Περιφερειών, υποβαθμίζοντας σαφώς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, αφού για τις γειτονικές Περιφέρειες τα μεγέθη είναι πολλαπλάσια και οι κατανομές απασχόλησης ανέργων πολύ μεγαλύτερες .

      Κύριε Πρόεδρε, επειδή η αντιμετώπιση μας από το Κράτος είναι προκλητικά άδικη και επειδή η Περιφέρεια μας έχει υψηλά ποσοστά άνεργων, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΠΑΘΕΙΣ και σας παρακαλώ να καλέσετε και τον κύριο Περιφερειάρχη στη συνεδρίαση μας, ώστε από κοινού να δούμε την συντονισμένη και αποτελεσματική αντίδραση μας που θεωρώ, ότι πρέπει να είναι και εύστοχη και άμεση .

      Πρέπει να δώσουμε στην Κυβέρνηση να κατανοήσει, ότι ο στόχος 2 της ’’εύπορης’’ δήθεν Περιφέρειας έχει προ πολλού οδηγήσει σε κατάρρευση και την οικονομία μας και την κοινωνία μας και εσχάτως και τους πολίτες μας. Απαιτούμε να μας αντιμετωπίζουν ισότιμα με τους άλλους Έλληνες.».