Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Πολιούχου Αγίου Ευαγγελιστή Λουκά και η 74η Επέτειος της Απελευθέρωσης της Λαμίας

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF
Ημερομηνία: 
Πέμ, 18/10/2018 - 00:00 έως 23:55
Ετικέτες: 

     Με την Επίσημη Δοξολογία στο νέο Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου & Ευαγγελιστού Λουκά, την λιτάνευση της Εικόνας του και την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης εορτάστηκε σήμερα Πέμπτη 18 Οκτωβρίου, ο Πολιούχος μας Άγιος Ευαγγελιστής Λουκάς και η 74η Επέτειος Απελευθέρωσης της Λαμίας από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

     Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν η Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Μαρίνα Χρυσοβελόνη, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, οι βουλευτές του Νομού κύριοι Αθανάσιος Μιχελής, ως εκπρόσωπος της Βουλής, Αποστόλης Καραναστάσης και Χρήστος Σταϊκούρας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ.Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Λαμίας Ταξίαρχος κ. Βασίλειος Μπέλλος, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας Υποστράτηγος Μιλτιάδης Πουρσανίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδας κ. Αστέριος Μαντζιώκας,  ο Διοικητής της 7ης ΕΜΑΚ Αντιπύραρχος κ. Αντώνιος Μίχας, ο Λιμενάρχης Στυλίδας Πλωτάρχης Στέφανος Καλαμίδας, η πρώην Υπουργός κα. Κατερίνα Μπατζελή, η πρώην Βουλευτής κα Ελένη Μακρή Θεοδώρου, ο πρώην Βουλευτής κ.           Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος,  ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων κ. Ζαχαρίας Χαλβαντζής, οι Αντιπεριφερειάρχες κύριοι Φάνης Σπανός, Ευθύμιος Καραΐσκος, Αθανάσιος Καρακάντζας, Κωνσταντίνος Καραγιάννης, Δημήτριος Κυρίτσης, οι επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων κύριοι Γιώργος Κοτρωνιάς και Γιώργος Σαγιάς, όλοι οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Λαμιέων και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ο Περιφερειακός Διευθυντής της Εκπαίδευσης κ. Χρήστος Δημητρίου, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Φθιώτιδας κ. Θανάσης Κυρίτσης, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας κ. Θανάσης Μακρυγιάννης, ο Υποδιοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας κ.  Ανδρέας Κολοκυθάς, ο γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού της Ν.Δ και πρώην Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Γιάννης Οικονόμου, η Γραμματέας της Ν.Ε. του ΚΙΝ.ΑΛ Κική Παπαρούνα, ο εκπρόσωπος της Λέσχης Εφέδρων Καταδρομών Ειδικών Δυνάμεων Στερεάς Ελλάδας. Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Πανέτσος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Φθιώτιδος κ. Αθανάσιος Παπαχρήστος, ο εκπρόσωπος της Εθνικής Αντίστασης και των Επιζώντων Αγωνιστών κ. Κωνσταντίνος Χριστογεώργος, μέλη του Δ.Σ του ΕΒΕ Φθιώτιδας και άλλοι εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων του Νομού.

     Οι εκδηλώσεις για την ημέρα συνεχίζονται με τη συναυλία κλασσικής μουσικής «Η γιορτή της πόλης», με έργα του Γιώργου Κοντογιώργου και του Ντίνου Κωνσταντινίδη, που θα πραγματοποιηθεί στις 21.00 στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Συμμετέχει η Ορχήστρα Εγχόρδων ΑΣΟΝιέτα υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Παύλου Σεργίου και οι σολίστες Στάθης Μαυρομάτης, Θάνος Φυσέκης και Χριστίνα Παντελή ενώ την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο δημοσιογράφος Σωτήρης Πολύζος.

 

Μήνυμα του Δημάρχου Λαμιέων Νίκου Σταυρογιάννη για τον εορτασμό του πολιούχου Ευαγγελιστή Λουκά και την 74η Επέτειο της Απελευθέρωσης της Λαμίας

«Εβδομήντα τέσσερα χρόνια πέρασαν από την ημέρα που απελευθερώθηκε η πόλη μας από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής και ο Δήμος Λαμιέων, ανήμερα της εορτής του πολιούχου μας Αγίου Λουκά, γιορτάζει και τιμά όλους όσους συντέλεσαν στην απελευθέρωση της Λαμίας και θυσιάστηκαν για την ελευθερία, την εθνική ανεξαρτησία και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Ιστορικός περίπατος, έκθεση φωτογραφικού και αρχειακού υλικού, μουσικές εκδηλώσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα περιλαμβάνονται στο φετινό εορτασμό που έχει ως στόχο τη διάσωση της ιστορικής μνήμης. Ένας στόχος διαχρονικός όσο και απαραίτητος για την αυτογνωσία αλλά και το μέλλον του τόπου μας»

 

 

 

Φωτογραφικό άλμπουμ