Μήνυμα του Δημάρχου Λαμιέων Γιώργου Κοτρωνιά για το Πάσχα 2013

Εκτυπώσιμη μορφή
Φωτό Δήμαρχος Λαμιέων Γ.Κοτρωνιάς
Ημερομηνία: 
Κυρ, 05/05/2013 - 00:00 έως 23:55
Ετικέτες: 

Μήνυμα του Δημάρχου Λαμιέων

Γιώργου Κοτρωνιά για το Πάσχα

Τις Άγιες Ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας  που διανύουμε, παρακολουθούμε με οδύνη τα βήματα προς το Γολγοθά και την κορύφωση του Θείου Δράματος και με αισθήματα κατάνυξης και προσμονής αναμένουμε να βιώσουμε το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης του Θεανθρώπου, που συμβολίζει τη Νίκη της ζωής και αποτελεί ανεξάντλητη πηγή δύναμης.

Μια μέρα Λαμπρή, μια μέρα γιορτής για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό. Μια μέρα που η Ελπίδα γίνεται Πίστη. Πίστη γιατί τα πάθη ακολουθεί η λύτρωση, τη λύπη η χαρά, τον θάνατο η ζωή, το Σταυρό η Ανάσταση. 

Το διπλό μήνυμα της Σταύρωσης και της Ανάστασης του Υιού του Θεού έχει ιδιαίτερη σημασία, γιατί είναι το μήνυμα της Ελπίδας που πηγάζει από την Αυτοθυσία και προβάλλει έντονα το πνεύμα της αγάπης και της αλληλεγγύης για τον συνάνθρωπο, ιδιαίτερα τη δύσκολη χρονιά που διανύουμε, γιατί οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης έχουν οδηγήσει την κοινωνία μας σε ασφυξία και τους συμπολίτες μας σε μεγάλη ανασφάλεια, με τα οικονομικά προβλήματα να αγγίζουν τα όρια της επιβίωσης για πολλούς συνανθρώπους μας και ο φόβος και η αβεβαιότητα να κυριαρχούν για το αύριο.

Αντλώντας αισιοδοξία και δυνάμεις από την Ανάσταση του Κυρίου που φωτίζει τις ψυχές μας και μας καθοδηγεί καθημερινά, με πνεύμα αγάπης και αλληλεγγύης αυτές τις Άγιες Ημέρες της Χριστιανοσύνης ας έρθουμε πιο κοντά στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας και ας ευχηθούμε, μαζί με την Ανάσταση του Θεανθρώπου να ακολουθήσει να Ανάσταση της Πατρίδας μας.    

Εύχομαι ολόψυχα, το ελπιδοφόρο Φως της Ανάστασης του Κυρίου, να πλημμυρίσει με αληθινή αγάπη τις καρδιές όλων.

Χρόνια Πολλά, Καλή Ανάσταση & Καλό Πάσχα.

ΣυνημμένοΜέγεθος
PDF icon Μήνυμα του Δημάρχου για το Πάσχα 2013155.32 KB