«Ο χορός του θανάτου» του Αύγουστου Στρίντμπεργκ στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης

Εκτυπώσιμη μορφή
Ημερομηνία: 
Παρ, 22/03/2019 - 00:00 έως Δευ, 01/04/2019 - 01:55

 Σε σκηνοθεσία-Μετάφραση  Γιώργου Σκεύα

   ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019 

          Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης παρουσιάζει στα πλαίσια της Κεντρικής του Σκηνής το αριστούργημα του Σουηδού συγγραφέα Αύγουστου Στρίντμπεργκ «Ο ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ», σε μετάφραση-σκηνοθεσία Γιώργου Σκεύα στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.

Λίγα λόγια για το έργο:

          Το έργο γράφτηκε το 1900 και από τότε παίζεται με μεγάλη επιτυχία σε πολλές χώρες του κόσμου, καθιερώνοντας τον Στρίντμπεργκ στην τριάδα των μεγάλων συγγραφέων, πλάι στον Ίψεν και τον Τσέχοφ. Ο «Χορός του Θανάτου» θεωρείται ένα από τα πιο αυτοβιογραφικά έργα του Σουηδού συγγραφέα, αφού στην ουσία εμπνέεται από πρόσωπα και καταστάσεις της ζωής του. Πρόκειται για ένα έργο που πραγματεύεται τον γάμο και την μάχη των φύλων, τους ακατάλυτους και τραυματικούς δεσμούς μεταξύ ενός άντρα και μιας γυναίκας που ετοιμάζονται να γιορτάσουν την επέτειο των εικοσιπέντε χρόνων κοινού συζυγικού βίου. Η δράση του έργου τοποθετείται σε ένα μικρό νησί του σουηδικού αρχιπελάγους. Ο Έντγκαρ, λοχαγός του πυροβολικού, και η Αλίς, γυναίκα του και πρώην ηθοποιός, ζουν απομονωμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο, σ’ ένα φρούριο που παλιότερα ήταν φυλακή. Ο ερχομός του Κουρτ, του νέου διευθυντή Καραντίνας, διαταράσσει την ισορροπία του ζευγαριού, οδηγώντας σε απρόβλεπτες εξελίξεις. Αν και η κύρια θεματική του έργου πηγάζει από την συζυγική σύγκρουση, ο «Χορός του Θανάτου» παρουσιάζει επίσης ένα ακόμη θέμα, αυτό του ανθρώπου ενώπιον του θανάτου. Η διαμάχη μεταξύ των δύο συζύγων, με τις τραγικές και κωμικές ταυτόχρονα πλευρές της, γίνεται μια μεταφορά μεταφυσικών διαστάσεων για την άνιση πάλη του ανθρώπου ενάντια στον θάνατο.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ – ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γιώργος Σκεύας

ΣΚΗΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ – ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Γιώργος Σκεύας

ΜΟΥΣΙΚΗ – ΗΧΟΙ: Σήμη Τσιλαλή

ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Κατερίνα Μαραγκουδάκη

ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Διονύσης Μπουλάς

ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΦΩΤΙΣΜΩΝ: Αλέξης Τριανταφύλλου

ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Γεράσιμος Μιχελής, Αγγελική Παπαθεμελή, Γιώργος Φριντζήλας

 

ΔΙΑΝΟΜΗ ΡΟΛΩΝ:

Γεράσιμος Μιχελής: Έντγκαρ, λοχαγός του πυροβολικού

Αγγελική Παπαθεμελή: Αλίς, γυναίκα του, πρώην ηθοποιός

Γιώργος Φριντζήλας: Κουρτ, διευθυντής καραντίνας

Έπαιξαν οι μουσικοί: Έλλη Φιλίππου, βιολοντσέλο – Σήμη Τσιλαλή, πιάνο

 Η ηχογράφηση της μουσικής έγινε στο STUDIO INVERBA

Διάρκεια παράστασης: 2 ώρες και 15 λεπτά (με διάλειμμα)       

Παραστάσεις:  27,28,29,30 και 31 Μαρτίου 2019

Ώρες παραστάσεων:  Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις  21:00 και Κυριακή στις 20:00

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 10€, γιαμαθητές-φοιτητές-ανέργους-πολύτεκνους      5€και για συλλόγους κατόπιν συνεννοήσεως.

Για κρατήσεις θέσεων και πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 22310 33325 (γραφεία ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης) και 22310 23285 (ταμείο Δημοτικού Θεάτρου).

 

 

 

Κατηγορία εκδήλωσης: