Σχετικά με ΚοινΣΕΠ

Εκτυπώσιμη μορφή
Ημερομηνία: 
Τρί, 18/03/2014 - 13:30
Ετικέτες: 
Τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο Δήμος Λαμιέων βρέθηκε στο στόχαστρο  κριτικής για ανύπαρκτες επιχορηγήσεις Κοινωνικών Συνεταιριστικών  επιχειρήσεων μετά από δηλώσεις του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης  κυρίου  Λέανδρου Ρακιντζή.
 
Ήδη ο Δήμαρχος Λαμιέων έχει επικοινωνήσει με τον κύριο Ρακιντζή, όπου διευκρινίστηκε ότι οι αναφορές του αφορούν γεωγραφικό προσδιορισμό της έδρας των κοινωνικών συνεταιριστικών  επιχειρήσεων και όχι ενεργές συμβάσεις ή επιχορηγήσεις του δήμου με παρόμοιες επιχειρήσεις.
 
Ήδη ο γενικός επιθεωρητής με σημερινή του επιστολή ζητά συγκεκριμένα στοιχειά από το δήμο επιστολή την οποία σας κοινοποιούμε.
Άμεσα ο Δήμος απάντησε στο γενικό επιθεωρητή , απάντηση  την οποία επίσης σας κοινοποιούμε.
 
Εκείνο το όποιο προκύπτει από τα συγκεκριμένα έγγραφα είναι ότι ουδέποτε ο δήμος επιχορήγησε ΚΟΙΝΣΕΠ  καθώς  από το 2012 οι  αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου έχουν αποφανθεί ότι μία τέτοια  επιχορήγηση δεν είναι νόμιμη.
 
Σε ότι αφόρα τις αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου  για  προγραμματικές συμβάσεις( δυνατότητα την οποία δίνει η νομοθεσία) εξηγείται και στην επιστολή προς τον κύριο Γενικό Επιθεωρητή ότι θα προχωρήσουν εφόσον εγκριθούν από τις ελεγκτικές υπηρεσίες.
 
Εκείνο που αβίαστα προκύπτει είναι ότι οι οποιεσδήποτε κριτικές σε βάρος του Δήμου της Λαμίας εκτός από ανυπόστατες αποδεικνύονται ξεκάθαρα ότι έχουν στόχο τη διαμόρφωση προεκλογικού κλίματος πράγμα το όποιο σε καμία περίπτωση δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα.