Έκθεση ζωγραφικής του Λαμιώτη εικαστικού Κώστα Παπασταμούλη

Εκτυπώσιμη μορφή
Ημερομηνία: 
Δευτέρα, 4 Μάιος, 2015 - 00:00 έως Πέμπτη, 4 Ιούνιος, 2015 - 00:00
Κατηγορία: 
Δημοτική Ενότητα: 
Διεύθυνση: 
Αινιάνων 6
Είσοδος Εκδήλωσης: 
Δωρεάν
Περιγραφή: 

       Έκθεση ζωγραφικής του Λαμιώτη εικαστικού Κώστα Παπασταμούλη εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 4 Μαΐου, στις 8 μ.μ., στην κύρια αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης Λαμίας. Η Έκθεση θα διαρκέσει έως τις 4 Ιουνίου 2015, με ωράριο λειτουργίας τα πρωινά από Δευτέρα έως Σάββατο: 9.00-14.00 και τα απογεύματα Δευτέρας & Τετάρτης: 18.00-21.00.

Ο Κώστας Παπασταμούλης γεννήθηκε στη Λαμία, σπούδασε στην Ανωτάτη  Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, με δασκάλους στη ζωγραφική τον Ν. Νικολάου και τον Γ. Μόραλη. Συνέχισε τις σπουδές του με υποτροφία για πέντε χρόνια στο Παρίσι, στην Ecole Νationalle Superieure des Arts decoratifs και στην Ecole Nationalle Superieure des Arts Appliqeus et metiers d’Art, της Σορβόννης.  Έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από δέκα πέντε ατομικές  εκθέσεις (Ώρα, Τιτάνιο, Έκφραση, Εποχές) και πολλές ομαδικές. Έχει συμμετάσχει σε 4  πανελλήνιες εκθέσεις και  στο Salon των Γάλλων ζωγράφων στο Παρίσι (Grand Palais). Είναι μέλος του Καλλιτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και της Ένωσης Γάλλων Καλλιτεχνών. Έχει διατελέσει καθηγητής στη Σχολή Θεάτρου- Κινηματογράφου του Λυκούργου Σταυράκου και  συνέχεια στην Ανωτάτη Σχολή Καλλιτεχνικών Σπουδών και Γραφικών Τεχνών του ΤΕΙ Αθήνας.

Έχει γράψει τα βιβλία: «Γραφιστικές εφαρμογές 1», «Χρώμα- Σκίτσο», «Το χρώμα και το σχέδιο στη ζωγραφική». Έργα του έχουν αγοραστεί από  το Ελληνικό κράτος και το Υπουργείο Πολιτισμού. Βρίσκονται επίσης σε ιδιωτικές συλλογές της Ελλάδας και ξένων χωρών, στις Πινακοθήκες Ιεράπετρας, Λεωνιδίου Μυτιλήνης, στο Βυζαντινό Μουσείο της Αθήνας και στο μουσείο Ι. Βορρέ. Στη διεθνή έκθεση στο Grand Palais, αγοράστηκε  έργο του από  το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης του Παρισιού. Το 2013, το Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο της Αθήνας , παρουσίασε ενότητα έργων του με θέμα : «ο Παρθενώνας και μνημεία με φόντο τον βράχο της Ακρόπολης».

 Έργα από την ενότητα αυτή, αλλά και  έργα αντιπροσωπευτικά από κάθε ζωγραφική περίοδο του Κώστα Παπασταμούλη, θα εκτεθούν στη Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας.