Νομικά πρόσωπα

Δ.Ε.Υ.Α.Λ.

Η Δ.Ε.Υ.Α. Λαμίας ιδρύθηκε στις 29 Δεκεμβρίου 1980 με απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου Λαμιέων με σκοπό την αποτελεσματική και με την επιβαλλόμενη ευελιξία και ταχύτητα αντιμετώπιση κάθε προβλήματος, που ανακύπτει στο κύκλωμα υδρεύσεως και αποχετεύσεως της περιοχής του Δήμου Λαμιέων.

Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Λαμιέων

Με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαμιέων συστήθηκε η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Λαμιέων με συγχώνευση α΄ της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Λαμιέων, β΄ της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Γοργοποτάμου και γ΄ της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Υπάτης. Σκοπός της επιχείρησης είναι η ανάληψη δραστηριοτήτων που έχουν σχέση με την πολιτιστική ανάπτυξη, η λειτουργία του Κέντρου Μεσογειακής Μουσικής, κ.τ.λ.

Χώροι Στάθμευσης Λαμίας - Μονομετοχική Δημοτική Α.Ε.

Η εταιρία "Χώροι Στάθμευσης Λαμίας - Μονομετοχική Δημοτική Α.Ε." ιδρύθηκε το Μάρτιο του 2011. Σκοπός της εταιρίας η αξιοποίηση της ακίνητης δημοτικής περιουσίας, η μελέτη, η δημιουργία, η λειτουργία, ο έλεγχος και η εκμετάλλευση κλειστών ή ανοιχτών χώρων στάθμευσης και χώρων ελεγχόμενης στάθμευσης.

Σχολικές επιτροπές

Η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λαμιεών αποτελείται από τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λαμιέων και έχει ως σκοπό την ανάληψη δραστηριοτήτων που έχουν σχέση με τη διαπίστωση ή επίλυση όλων των προβλημάτων που δημιουργούνται στη λειτουργία των σχολικών μονάδων, την διαχείριση των πιστώσεων για την αντιμετώπιση των λειτουργικών αναγκών των σχολικών μονάδων και την διαχείριση των πιστώσεων για τις επενδυτικές δραστηριότητες των σχολικών μονάδων.

Αναπτυξιακή Διαδημοτική Εταιρία - CitiesNet

Η CitiesNet (Ψηφιακές Πόλεις Κεντρικής Ελλάδας Α.Ε., ΨΠΚΕ)) αποτελεί μια Διαδημοτική Τηλεπικοινωνιακή Εταιρία, με παρουσία στις περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας, Ηπείρου, Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας. Η εταιρία υπηρετεί μια περιοχή από το Αιγαίο έως το Ιόνιο και από την Κοζάνη έως τη Λαμία - Μία Περιοχή που είναι Ένας Συνδετικός κρίκος Βορρά-Νότου αλλά και Ανατολής-Δύσης, που αποτελεί το 24,59% της γεωγραφικής έκτασης της Ελλάδας και το 14,9% της πληθυσμιακής έκτασης της Ελλάδας.

Κέντρο Ενημέρωσης Πρόληψης κατά των ναρκωτικών

Το Κέντρο Πρόληψης και Ενημέρωσης κατά των Ναρκωτικών Π.Ε. Φθιώτιδας είναι μια αστική εταιρία μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, η οποία συστάθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Λαμιέων και στην οποία συμμετέχουν οι εξής: Δήμος Λαμιέων, Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας, Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, Ιατρικός Σύλλογος Ν. Φθιώτιδας, Φαρμακευτικός Σύλλογος Π.Ε. Φθιώτιδας, Οδοντιατρικός Σύλλογος Π.Ε. Φθιώτιδας, Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Λαμιέων, Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Λαμιέων.