Παιδική Χριστουγεννιάτικη Γιορτή, 20 Δεκεμβρίου 2012

Εκτυπώσιμη μορφή
Φωτογραφίες της εκδήλωσης: 
Ημερομηνία: 
Παρασκευή, 20 Δεκέμβριος, 2013 - 00:00
Διοργανωτής: 
Κατηγορία: 
Δημοτική Ενότητα: 
Διεύθυνση: 
1ο ΕΠΑΛ Γαλανέικα
Γειτονιά: 
Κοινό Εκδήλωσης: 
Είσοδος Εκδήλωσης: 
Δωρεάν
Ονοματεπώνυμο Υπευθύνου: 
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 
2231033325,60429
Φαξ Επικοινωνίας: 
2231032215
E-mail Επικοινωνίας: 
Περιγραφή: 

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης διοργανώνει και φέτος όπως κάθε χρόνο τη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή αφιερωμένη στους μικρούς του φίλους την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου στις 7 μμ στη Β΄Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Λαμίας, (1ο ΕΠΑΛ).

 

Τα μέλη του Θεατρικού Εργαστηρίου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης σε σκηνοθεσία Περικλή Τσαμαντάνη και κινησιολογία Μαρίας Παλιούρα, θα παρουσιάσουν την  παιδική Χριστουγεννιάτικη παράσταση «Ό,τι θυμάσαι κι ό,τι αγαπάς».  Μια παράσταση για μικρά και μεγάλα παιδιά, βασισμένη σε δύο υπέροχα θεατρικά μονόπρακτα του αγαπημένου καλλιτέχνη  Μιχάλη Χατζάκη.

 

Ένα βιβλίο «δώρο» του ΄Αη Βασίλη στην Χριστινούλα είναι η αφορμή να ξεπηδήσουν στη σκηνή  λαϊκοί ήρωες που τους συναντούμε κάθε χρόνο στην περίοδο του δωδεκαημέρου. Τα αγόρια πηγαίνουν στην Κυρά για να της πουν τα κάλαντα και να τους φιλέψει καλούδια για καλή χρονιά.  Ενώ τα κορίτσια πηγαίνουν στη βρύση για να πάρουν το «άκραντο» νερό και να έχουν καλοτυχία.

Οι Καλικάντζαροι όμως που προηγουμένως έκοβαν το δέντρο της γης,  αφού συνειδητοποιούν τον ερχομό των γιορτών,  ανεβαίνουν στη γη και φέρνουν τα πάνω κάτω…

Θύματά τους ο μυλωνάς, η Βάβω και η Μάρω.  Τελικά ο Φασουλής και ο Ρεβύθης, υπακούοντας στην προτροπή της μικρής Χριστίνας,  αναθέτουν στον παπά Γιώργη να τους διώξει.  Θα τα καταφέρει;  Η συνέχεια στη Β΄Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Λαμίας, στο 1ο ΕΠΑΛ.

 

Η είσοδος είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ με κράτηση θέσεων.  Επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες, απαραίτητη είναι η κράτηση θέσεων στα τηλέφωνα 22310-32215 και 22310-60429.