Εκδήλωση προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης για την Οστεοπόρωση στη Λαμία!

Εκτυπώσιμη μορφή
Ημερομηνία: 
Δευ, 12/11/2018 - 00:00 έως Τετ, 14/11/2018 - 23:55
Ετικέτες: 

            Ο Δήμος Λαμιέων σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία Λαμίας και το Σύλλογο Σκελετικής Υγείας "Πεταλούδα" συνδιοργανώνουν εκδήλωση προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης για την οστεοπόρωση με θέμα: «Σύγχρονες αντιλήψεις για τη διάγνωση και την αντιμετώπιση της Οστεοπόρωσης» που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 και την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018.

            Κύριος στόχος της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κόσμου από εξειδικευμένους επιστήμονες σχετικά με την οστεοπόρωση, την πρόληψη και την αντιμετώπισή της. Η εκδήλωση απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για ένα σοβαρό θέμα υγείας όπως η οστεοπόρωση και περιλαμβάνει:

  • Δωρεάν μέτρηση προληπτικού ελέγχου οστικής πυκνότητας σε κάθε ενδιαφερόμενο, που θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 13/11/2018, από 17:00 μ.μ έως 20:00 μ.μ και την Τετάρτη 14/11/2018, από 09:00 π.μ έως 12:00 μ.μστο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων, που βρίσκεται στην οδό Λεωνίδου 9-11.
  • Την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 12:30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση με ομιλητές τον Ορθοπεδικό κ. Γεώργιο Γκούζια για τα «Τα νεότερα δεδομένα γύρω από την οστεοπόρωση» και την Πρόεδρο του Συλλόγου Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα κα. Μέμη Τσεκούρα για «Το κοινωνικό πρόσωπο της οστεοπόρωσης στην Ελλάδα». Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνει η Πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Λαμίας, Γενική Ιατρός, κα. Αλεξάνδρα Βεντούρη – Νασοπούλου.

         Οι ενδιαφερόμενοι για πληροφορίες και κλείσιμο ραντεβού μπορούν να απευθύνονται στην κα. Αλεξάνδρα Βεντούρη – Νασοπούλου στο τηλέφωνο 6973039993 από 7 μ.μ. έως 10 μ.μ.

         Η πρόσκληση στην εκδήλωση αφορά άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για ένα θέμα υγείας που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε πρόβλημα με σοβαρές επιπτώσεις. Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας "Πεταλούδα", που είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο επίσημα αναγνωρισμένο από το Διεθνές Ίδρυμα Οστεοπόρωσης (ΙΟF) και την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO), πρεσβεύει πως η ενημέρωση αποτελεί την αρχή της πρόληψης και της σωστής αποκατάστασης και συμβουλεύει, τόσο τους νέους όσο και τους μεγαλύτερους, να παρακολουθούν θέματα υγείας ακόμη κι αν δεν τους αφορούν άμεσα.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους.

Κατηγορία εκδήλωσης: