Σύμφωνη γνώμη για την υπαγωγή στο πρόγραμμα «Φιλόδημος II» του έργου κατασκευής Διαδημοτικού Καταφυγίου αδέσποτων ζώων στο Δήμο Λαμιέων , Καμένων Βούρλων, Αμφίκλειας- Ελάτειας, Δομοκού, Στυλίδας και Μακρακώμης.

Εκτυπώσιμη μορφή
Ημερομηνία: 
Τετ, 04/03/2020 - 12:30

Ένα απολύτως σημαντικό βήμα καταγράφει η υλοποίηση της παρέμβασης που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Δήμου Λαμιέων, με τη συμμετοχή και των υπόλοιπων Δήμων για τη δημιουργία του Πάρκου Ζωοφιλίας, το οποίο περιλαμβάνει και το διαδημοτικό καταφύγιο αδέσποτων ζώων με δυναμικότητα 300 θέσεων.

Πρόκειται για την ουσιαστική και σύγχρονη απάντηση στο πρόβλημα των αδέσποτων ζώων, τόσο στη Λαμία, όσο και στην ευρύτερη περιοχή.

Ήδη το αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης άναψε το πράσινο φως δίδοντας την σύμφωνη γνώμη στην προώθηση του φακέλου του έργου, το οποίο θα έχει προϋπολογισμό που θα ξεπερνά 2 εκ €. Να θυμίσουμε ότι με πρωτοβουλία του Δήμου Λαμιέων ξεκίνησε η συγκεκριμένη παρέμβαση και ήδη έχει κατατεθεί ο σχετικός φάκελος στο αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών για χρηματοδότηση. Με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που είναι απαιτούμενη για να προωθηθεί η εξέταση του φακέλου, πλέον ανοίγει ο ορίζοντας για την υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης.

«Πρόκειται για μία ουσιαστική εξέλιξη η οποία έρχεται να απαντήσει σε ένα μείζον θέμα των τοπικών κοινωνιών» δηλώνει ο Δήμαρχος κ. Ευθύμιος Καραϊσκος και συμπληρώνει «σταθερά προσηλωμένοι τόσο στα μεγάλα όσο και στα μικρά θέματα του δήμου και της ευρύτερης περιοχής προωθούμε -όπου είναι δυνατόν- παρεμβάσεις ευρύτερης κλίμακας θέλοντας με τον τρόπο αυτό να απαντήσουμε στα σύγχρονα προβλήματα και να κερδίσουμε το χαμένο χρόνο . Η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι θετική και επιβεβαιώνει την μεθοδικότητα, το σχέδιο αλλά και την ετοιμότητα του Δήμου μας και των υπηρεσιών μας».