Ο ετήσιος απολογισμός της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας για το 2011

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF
Ημερομηνία: 
Σάββατο, 1 Οκτώβριος, 2011

 

Ο ετήσιος απολογισμός της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας για το 2011

 

 Καθώς ολοκληρώνεται ένας χρόνος παρουσίας της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, προχωράμε σε έναν απολογισμό της δράσης μας. 
 
Στο διάστημα αυτό η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών έκανε ότι μπορούσε για να ανταποκριθεί στο ρόλο της, ως μια ανεξάρτητη αγωνιστική αυτοδιοικητική Κίνηση, να συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων του Δήμου κρίνοντας,  προτείνοντας και δημιουργώντας.
 
Με την εκλογή δημοτικού συμβούλου, του πρώτου εκπροσώπου της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών στο Δήμο, μας δίνεται η δυνατότητα να παρεμβαίνουμε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο στη βάση του Προγράμματος και της Προγραμματικής μας Διακήρυξης.
Η συμμετοχή μας στο δημοτικό συμβούλιο μας έχει φορτώσει με αρκετές ευθύνες αλλά και πολλές δυνατότητες. Επιλέξαμε δε να ασκήσουμε δημιουργική αντιπολίτευση, με την έννοια:  
-  της ενεργούς παρουσίας με δικές μας προτάσεις και δράσεις για την βελτίωση των συνθηκών ζωής των συμπολιτών μας και της εικόνας της πόλης
-  και του ελέγχου της πρακτικής και της πολιτικής που ασκείται από την δημοτική αρχή
 
Και όλα αυτά κάτω από το πρίσμα των αρχών της Κίνησής μας που είναι: διαφάνεια, έλεγχος, συμμετοχή, βιωσιμότητα, κοινωνική αλληλεγγύη. Δεν έχουμε αυταπάτες για τις δυσκολίες, αλλά όμως η εκτίμησή μας είναι ότι αυτό το διάστημα καταφέραμε να έχουμε μια διακριτή παρουσία και είμαστε αισιόδοξοι ότι αυτή η εικόνα θα συνεχιστεί και θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο.
 
Συμμετείχαμε σε όλα τα Δημοτικά Συμβούλια. Με τη στάση μας προσπαθήσαμε να σταθούμε εποικοδομητικοί. Διατυπώσαμε προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και την εν γένει λειτουργία του Δήμου.
 
Η Συντονιστική Επιτροπή συνέρχονταν μια φορά το μήνα, κυρίως για να εξετάσει τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης του δημοτικού συμβουλίου και να μεθοδεύσει τη στάση του δημοτικού μας συμβούλου σ’ αυτά. Είναι γεγονός ότι η συμμετοχή των μελών στη Συντονιστική Επιτροπή δεν ήταν η προσδοκώμενη και είναι το μεγάλο ζητούμενο και για το επόμενο διάστημα. Να σημειώσουμε ότι όλες οι συνεδριάσεις της Συντονιστικής Επιτροπής είναι ανοιχτές στα μέλη.
 
Στην ιστοσελίδα μας http://www.pepla.gr  και στον ιστότοπο http://pepla.blogspot.com , ο καθένας μπορεί να έχει πρόσβαση σε όλες τις ανακοινώσεις και τα Δελτία Τύπου της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών.

Δείτε παρακάτω τις σημαντικότερες δράσεις και παρεμβάσεις μας το διάστημα αυτό:(με κλικ επάνω μπορείτε να διαβάσετε τα κείμενα)  

1. Ερωτήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο για:
 
2. Παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο για:
 
3. Παρεμβάσεις στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής
- Εισήγηση σχετικά με τη λειτουργία των δημοτικών αποχωρητηρίων και τον εξωραϊσμό της οδού Ανδρούτσου
Ανοίξτε την ένταση της μουσικής στο κέντρο της Λαμίας!!  Σχολιάζοντας τις αποφάσεις της Επιτροπής (στις 13/10/2011) οι οποίες τελικά κρίθηκαν μη νόμιμες και απορρίφθηκαν  από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση
 
4. Δελτία Τύπου – Ανακοινώσεις για:
 
5. Άλλες δραστηριότητες - πρωτοβουλίες:
 
 
Τέλος για ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων συναντηθήκαμε και συζητήσαμε με:
- Τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ανώνυμης Μονομετοχικής
- Τον Αντιδήμαρχο κ Καλαμπαλίκη 
-  Τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης - Τον Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου
- Το ΔΣ του σωματείου των επαγγελματιών καταστημάτων εστίασης - Τους  Αντιδημάρχους κ.Μουστάκα και κ.Κουτσουβέλη για το Ωδείο Λαμίας

 6. Συμμετοχή μελών μας στις Επιτροπές του Δημοτικού Συμβουλίου
- Συμμετοχή στην Μονομετοχική Εταιρεία του Δήμου(ως αναπληρωματικό μέλος)
- Συμμετοχή στην Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή(τακτικό μέλος)
- Συμμετοχή  στην Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή (αναπληρωματικό μέλος)
- Συμμετοχή των μελών της Πρωτοβουλίας στις 16 Επιτροπές του Δημοτικού Συμβουλίου
 
Επίσης όλες μας σχεδόν οι παρεμβάσεις και δραστηριότητες είχαν την ανάλογη ανταπόκριση από τα τοπικά και περιφερειακά ΜΜΕ και τα οποία φιλοξένησαν πολλές φορές τις απόψεις μας