Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λαμίας: Γιατί λέμε όχι στην ''χρηματοδότηση'' απο τον όμιλο Σώρρα

Εκτυπώσιμη μορφή
Ημερομηνία: 
Τρίτη, 25 Φεβρουάριος, 2014


Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λαμίας:

Γιατί λέμε όχι στην ''χρηματοδότηση'' απο τον όμιλο Σώρρα

 
 
 
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΑΜΙΑΣ
Ταχ θυρίδα 142  35100 Λαμία
Τηλ 2231045910 6932837696 6937378138
 
 
Λαμία, 25 Φεβρουαρίου 2014
 
Άλλο να παραπλανά δημότες, απλούς πολίτες, κι άλλο να παραπλανά δημάρχους
Την υπογραφή σου δεν τη βάζεις όπου να’ ναι
 
Στα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου Λαμίας ήταν και το θέμα «Χρηματοδότηση από τον Όμιλο Σώρρα». Ο δημοτικός σύμβουλος της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Παναγιώτης Στασινός έκανε την παρακάτω τοποθέτηση:
 
««Το θέμα είναι γνωστό εδώ και πολύ καιρό, αφού έχει απασχολήσει αρκετά τα κοινωνικά/ηλεκτρονικά κυρίως μέσα επικοινωνίας και στο επίπεδο του οικονομικού «κουτσομπολιού».
 
Μέχρι αυτή τη στιγμή όλες οι αναφορές δείχνουν έναν πρώην χρεοκοπημένο αποτυχημένο επιχειρηματία από την Πάτρα. Πολλοί μιλάνε για κομπίνα διεθνούς εμβέλειας, που προσπαθεί να εμπλέξει πολίτες προκαλώντας τα εθνικοπατριωτικά τους αισθήματα. Προσπαθεί να παίξει ρόλο στο πολιτικό σύστημα και έχει δημιουργήσει δημοτικές παρατάξεις/πρωτοβουλίες σε ορισμένους δήμους της χώρας.
 
Είναι γεγονός ότι σε περιόδους κρίσης εμφανίζονται τέτοια φαινόμενα από φερόμενους “πατριώτες”, είτε με τη μορφή του νερού του Καματερού, είτε με τη μεγάλη κομπίνα του Τροχανά και του SoE, τα αεροπλανάκια κλπ Ο κ Καρυώτης, καθηγητής οικονομικών και συγγραφέας, υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, που συμμετείχε στην ομάδα αυτή και παραιτήθηκε, λέει σχετικά "Δυστυχώς, με καθυστέρηση τουλάχιστον ενός έτους, κατάλαβα ότι η υπόθεση θύμιζε νερό του Καματερού και υπέβαλα την παραίτηση μου", ενώ περιγράφει πολλά από τα άτομα της οργάνωσης E.N.D. ως οπαδούς ακροδεξιού κόμματος.
 
Μπορεί το συγκεκριμένο πρόσωπο και ο λεγόμενος Όμιλος E.N.D. να μην μπορεί να βλάψει, όπως λένε, το Δήμο, αλλά με μια τέτοια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και με το χαρτί που θα αποκτήσει - την όποια εξουσιοδότηση -  μπορεί κάλλιστα να πείσει κάποια τράπεζα να του δώσει εγγυητικές επιστολές, τις οποίες μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Η φαντασία του μόνο μπορεί να τον σταματήσει, ενώ ο Δήμος θα περιμένει τα πολυπόθητα έργα…

Και όταν θα έρθει η ώρα να πληρωθεί η εγγυητική επιστολή, ένα πιθανό σενάριο είναι ο Όμιλος E.N.D. να πάει το Δήμο στο Δικαστήριο (που θα γίνει πιθανότατα σε κάποια χώρα   της Αφρικής, γιατί πιθανότατα εκεί θα είναι η τράπεζα από την οποία θα πάρει χρήματα) για αθέτηση υπόσχεσης. Χρήματα που έτσι κι αλλιώς ο Δήμος πρέπει να τα επιστρέψει σε 50 χρόνια, αφού ανήκουν στις επόμενες γενιές των ελλήνων(…) και τα οποία «ελέω θεού» τα διαχειρίζεται τώρα ο Όμιλος και ο εκπρόσωπός του και ο οποίος κατάφερε να πουλήσει στον αμερικανό πρόεδρο(…) την τεχνολογία των αρχαίων ελλήνων να μπορούν να κινούνται τα διαστημόπλοια χωρίς καύσιμα…

Φυσικά η κατάληξη των Δικαστηρίων μετά από πολλά χρόνια μπορεί να είναι κερδοφόρα για τον Δήμο(αν πληρώσει καλούς δικηγόρους), αλλά θα έχει συρθεί σε μία μακρόχρονη διαδικασία και πιθανόν να εμπλακεί, μαζί κι αυτοί που υπέγραψαν, σε διεθνή σκάνδαλα παράνομων αγοραπωλησιών. Ισχυρίζονται οι εκπρόσωποι του Ομίλου με έμφαση ότι ο Δήμος δεν θα έχει καμιά ευθύνη. Το ότι όμως δεν έχει ευθύνη κάποιος, δεν μπορεί να αποτρέψει κάποιον άλλον να τον κυνηγήσει για να δημιουργήσει εντυπώσεις και να κερδίσει χρόνο.

Και επειδή κάποιοι μπορούν να πουν ότι όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της νοσηρής μας και καχύποπτης φαντασίας, να σας πληροφορήσουμε ότι οι πιο συχνές απάτες με τράπεζες, κυρίως της Αφρικής και δευτερευόντως της Ελβετίας, γίνονται με εγγυητικές επιστολές για έργα που δήθεν θα εκτελεσθούν.
 
 Μέχρι τώρα ο Όμιλος E.N.D και ο εκπρόσωπός του δεν είχε τίποτε στα χέρια του. Τώρα θα έχει – αν θα έχει – την υπόσχεση ότι θα του επιτραπεί να εκτελέσει έργα, αν βρει χρηματοδότηση. Αυτήν ακριβώς την υπόσχεση θα προσπαθήσει να κάνει χρήμα.  Και μάλιστα για ένα χρονικό διάστημα μέρος αυτών των χρημάτων θα έρχονται στους Δήμους - στην καλύτερη περίπτωση - προκειμένου να μεγαλώσει τις δουλειές του πείθοντας και  άλλα Δημοτικά Συμβούλια...»»
 
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΥΠΟΥ
ΣυνημμένοΜέγεθος
Microsoft Office document icon gia_to_end_kai_ton_sorra_topothetisi_stasinoy.doc282.5 KB