Η Royal Opera House of London παρουσιάζει: «The Royal Ballet»

Εκτυπώσιμη μορφή
Φωτογραφίες της εκδήλωσης: 
Ημερομηνία: 
Τετάρτη, 16 Οκτώβριος, 2013 - 21:15
Κατηγορία: 
Δημοτική Ενότητα: 
Διεύθυνση: 
Υψηλάντη 24, 35100 Λαμία
Γειτονιά: 
Χώρος Εκδήλωσης: 
Κοινό Εκδήλωσης: 
Είσοδος Εκδήλωσης: 
15 ευρώ γενική είσοδος και 10 ευρώ για ανέργους, φοιτητές, παιδιά και συλλόγους (για προσέλευση άνω των 20 ατόμων)
Ονοματεπώνυμο Υπευθύνου: 
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 
2231033325
Φαξ Επικοινωνίας: 
2231032215
E-mail Επικοινωνίας: 
Περιγραφή: 

ΔΕΛΤΙΟΤΥΠΟΥ

Η Royal Opera House of London παρουσιάζει:

«The Royal Ballet»

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης εξασφάλισε την συνεργασία με τον όμιλο Antennaγια την παρουσίαση του RoyalBallet, του διασημότερου θιάσου μπαλέτου της Μεγάλης Βρετανίας, με έδρα τη RoyalOperaHouseστο Covent Garden του Λονδίνου.

Πρώτη παράσταση είναι το έργο «Δον Κιχώτης» του Carlos Acosta στις 16 Οκτωβρίου 2013 στις 21.15, το οποίο θα προβληθεί και στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.

Το Royal Ballet διαθέτει ένα ευρείας κλίμακας ρεπερτόριο. Παρουσιάζει μεγάλα κλασικά μπαλέτα, έργα κληρονομιά του Frederick Ashton και του Kenneth MacMillan, καθώς και νέες παραγωγές από τους διασημότερους σύγχρονους χορογράφους.

Οι παραστάσεις που μεταδίδονται στο πλαίσιο του προγράμματος «Royal Opera House live cinema» έχουν γνωρίσει τεράστια επιτυχία και έχουν αποκτήσει φανατικό κοινό τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο. Η τεράστια απήχηση του κοινού στις μεταδόσεις του προγράμματος είχε ως αποτέλεσμα οι αίθουσες του δικτυού προβολής, αλλά και οι χώρες μετάδοσης να αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς.

Η επιτυχία των παραστάσεων του προγράμματος «Royal Opera House live cinema» είναι αξιοσημείωτη, καθώς τόσο τα μεγάλα κλασικά έργα όσο και οι νέες παραγωγές συγκεντρώνουν ένα πλήθος κόσμου σε κάθε μετάδοση.

Τη σεζόν 2012 – 13 το Royal Opera House live cinema παρουσίασε 9 παραγωγές, οι οποίες μεταδόθηκαν σε περισσότερες από 35 χώρες και σε πάνω από 900 κινηματογραφικές αίθουσες σε όλο τον κόσμο.

To πρόγραμμα στη Λαμία θα κάνει πρεμιέρα με την παράσταση:

  • «ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ» του Carlos Acosta, 16  Οκτωβρίου  2013, ώρα 21.15

Σύμφωνα με τη χορογραφία του Marius Petipa, Ludwig Minkus

Μπαλέτο σε τρεις πράξεις

Οι περιπέτειες του ιδιόρρυθμου ιππότη του Θερβάντες στάθηκαν έμπνευση για πολλά μπαλέτα, με γνωστότερο αυτό του Marius Petipa σε μουσική του Ludwig Minkus. Εδώ συνυπάρχουν όλα τα στοιχεία των μεγάλων κλασικών μπαλέτων: συγκίνηση, δράμα και ζωντανοί χαρακτήρες.

Ο βασικός προσκεκλημένος καλλιτέχνης του Royal Ballet, ο Carlos Acosta έχει χορέψει τον απαιτητικό ρόλο του Μπαζίλιο πολλές φορές. Έτσι, είναι συναρπαστικό που ανεβάζει αυτή τη νέα παραγωγή για το Royal Ballet. Τα σκηνικά είναι του Tim Hatley, τα οποία αποκοτούν σύγχρονη αίσθηση σε μια ευρύτατα παραδοσιακή σκηνοθεσία. Η μουσική είναι πλημμυρισμένη από ισπανική γοητεία και ατμόσφαιρα, με χαρακτηριστική διαύγεια στη μελωδία και τον ρυθμό που την κάνει συναρπαστική από την πρώτη στιγμή. Η ενορχήστρωση είναι του Martin Yates, ο οποίος διευθύνει και την ορχήστρα.

Ο Δόν Κιχώτης  είναι ένα εξαιρετικά διασκεδαστικό μπαλέτο, φημισμένο, όχι μόνο για τα σπουδαία του pas de deux, αλλά και για τα οράματα του «λευκού μπαλέτου» ("ballet-blanc") της Δουλτσινέας και πολλές γεμάτες ζωντάνια σκηνές, όπως: ένα πολύβουο λιμάνι και μια ταβέρνα γεμάτη κόσμο, που φέρνουν όλον τον θίασο επί σκηνής.

Ορχήστρα: Royal Opera House

Διευθυντής ορχήστρας: Martin Yates

Σκηνικά: Tim Hatley

Χορογραφίες: Carlos Acosta σύμφωνα με τον Marius Petipa

Μουσική: Ludwig Minkus

Σενάριο: Nicholas Wright

Οι παραστάσεις που θα ακολουθήσουν είναι τα γνωστά μπαλέτα:

  • «Ο ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ» του Peter Wright σύμφωνα με τη χορογραφία του Lev Ivanov, στις 12 Δεκεμβρίου 2013, ώρα 21.15
  • «ZIZEΛ» του Marius Petipa σύμφωνα με τη χορογραφία των Jean Coralli και Jules Perrot, στις 27 Ιανουαρίου 2014,  ώρα 21.15
  • «H ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ» του Marius Petipa, στις 19 Μαρτίου 2014, ώρα 21.15

Η προπώληση εισιτηρίων άρχισε και γίνεται στα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης, Υψηλάντου 17, Λαμία.  Τηλέφωνα επικοινωνίας: 22310-33325 και 32215.  Οι τιμές των εισιτηρίων που καθορίζονται από τον όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ, ο οποίος φέρνει το πρόγραμμα “Royal Opera House of London” live cinema στην Ελλάδα  είναι 15 ευρώ γενική είσοδος και 10 ευρώ για ανέργους, φοιτητές, παιδιά και συλλόγους (για προσέλευση άνω των 20 ατόμων).                                                                                                       

 ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης

Βρείτε μας στον χάρτη: