Ενημέρωση Τύπου για το Ρουμελιώτικο Πάσχα 2013 στη Λαμία

Εκτυπώσιμη μορφή
Ενημέρωση Τύπου από τον Δήμαρχο Γ.Κοτρωνιά και τον Αντιδήμαρχο Κ.Μουστάκα
Ημερομηνία: 
Τετ, 24/04/2013 - 11:00 έως Πέμ, 25/04/2013 - 10:55

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Γιώργος Κοτρωνιάς, και ο Αντιδήμαρχος Κώστας Μουστάκας την Τετάρτη 24 Απριλίου 2013 το πρωί, ενημέρωσαν  τους εκπροσώπους των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης για την προσπάθεια αναβίωσης του παραδοσιακού, πολιτιστικού θεσμού: «Ρουμελιώτικο Πάσχα», στο πλαίσιο της κοινωνικής  και πολιτιστικής πολιτικής του Δήμου την Κυριακή του Πάσχα 5 Μαΐου 2013  στο  Χώρο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας.  ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ: 11.00

Δήλωση του Δημάρχου Γιώργου Κοτρωνιά για το Ρουμελιώτικο Πάσχα 2013 στη Λαμία 

"Ο Δήμος Λαμιέων  στο πλαίσιο της κοινωνικής  και πολιτιστικής του πολιτικής πρόκειται να αναβιώσει τον παραδοσιακό, πολιτιστικό θεσμό «Ρουμελιώτικο Πάσχα» για τους πολίτες της Λαμίας αλλά και για επισκέπτες της περιοχής  μας.

Ο στόχος μας κατά κύριο λόγο είναι να σταθούμε δίπλα στους συμπολίτες μας που στις δύσκολες οικονομικά και όχι μόνο εποχές  που διανύουμε , έχουν ανάγκη την έμπρακτη και συνεχή συμπαράσταση μας.

Παράλληλα μας ενδιαφέρει η ανάδειξη και η προβολή  της τοπικής μας παράδοσης,  των τοπικών εθίμων της περιοχής όλου του Καλλικρατικού Δήμου Λαμιέων, της πολιτιστικής μας ταυτότητας , της Ρουμελιώτικης ταυτότητας  σε όλες τις εκφάνσεις , το  χορό,  το τραγούδι, τη γαστριμαργία. 

Πιο συγκεκριμένα το Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λαμία θα είναι ένα Πασχαλινό γλέντι, για συντοπίτες μας αλλά και για επισκέπτες από όλη την Ελλάδα  το οποίο θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας και το οποίο  θα περιλαμβάνει :

1)   ψήσιμο 100 αρνιών

2)   ψήσιμο κοκορετσιού 120m.

3)   Χορευτικά από τοπικούς συλλόγους

4)   Ζωντανή Ορχήστρα  Παραδοσιακής Μουσικής

5)   Πασχαλινό Τραπέζι για όλους

Η είσοδος και το φαγητό  θα είναι φυσικά δωρεάν για όλους και σε περίπτωση βροχής υπάρχει η δυνατότητα μετάβασης σε κλειστό χώρο."