Το ωράριο λειτουργίας του Λαογραφικού Μουσείου Φθιώτιδας

Εκτυπώσιμη μορφή
Ημερομηνία: 
Τετ, 15/01/2014 - 12:00 έως Πέμ, 16/01/2014 - 11:55
Ετικέτες: 
To Γραφείο Μουσείων του Τμήματος Πολιτισμού, του Δήμου Λαμιέων, σας ενημερώνει, ότι το ωράριο λειτουργίας του Λαογραφικού Μουσείου Φθιώτιδας (οδός Καλύβα & Μπακογιάννη, τηλ: 2231037832) για το κοινό είναι:
Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00 – 14.00 με Ελεύθερη είσοδο
Το Λαογραφικό Μουσείο Φθιώτιδας, επί της οδού Καλύβα & Μπακογιάννη  στην Πλατεία Λαού, εκθέτει σπουδαιότατο λαογραφικό υλικό που διασώζει την πολιτιστική μας κληρονομιά και βοηθά τον επισκέπτη να αναπλάσει την εικόνα της παραγωγής των αγαθών και της καθημερινής ζωής, στην προβιομηχανική κοινωνία.
 
Στον πρώτο όροφο του Μουσείου, παρουσιάζονται τα παραδοσιακά  επαγγέλματα, πριν την εξάπλωση του βιομηχανικού τρόπου παραγωγής των αγαθών, όπως ο Γεωργός, ο Κτηνοτρόφος, ο Γανωματής, ο Τσαγκάρης, ο Αργυροχρυσοχόος κ. ά. Από τα επαγγέλματα αυτά, άλλα έχουν  εξαλειφθεί εντελώς και άλλα διατηρούνται, αλλά με τελείως διαφορετική μορφή, στα μέσα και τους τρόπους παραγωγής που χρησιμοποιούν.
 
Στον δεύτερο όροφο, παρουσιάζονται εκθέματα που φωτίζουν την κοινωνική και  καθημερινή ζωή, όπως οι παραδοσιακές ενδυμασίες διαφόρων περιοχών της Ελλάδας, ο αργαλειός με όλα του τα εξαρτήματα για την προετοιμασία του μαλλιού ή του βαμβακιού, μπατανίες και κλινοσκεπάσματα της παραδοσιακής οικίας, η νυφική κρεββατοκάμαρα, η εστία και τα μαγειρικά σκεύη της παραδοσιακής οικίας, φωτογραφίες, οικιακός εξοπλισμός και άλλα.