Τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Λαμιέων επισκέφθηκε η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων Φωτεινή Κούβελα

Εκτυπώσιμη μορφή
Ημερομηνία: 
Πέμ, 15/02/2018 - 00:00 έως 23:55
Ετικέτες: 

          Τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Λαμιέων επισκέφτηκαν την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων Φωτεινή Κούβελα και το στέλεχος της Γενικής Γραμματείας, Αγγελική Παπάζογλου.

         Η Γενική Γραμματέας συζήτησε με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Βίβιαν Αργύρη και τα στελέχη της Δομής για θέματα λειτουργίας του Ξενώνα και αναβάθμισης των υπηρεσιών που προσφέρονται στις φιλοξενούμενες γυναίκες. Υπηρεσίες που έχουν διευρυνθεί, πέραν των θυμάτων βίας, σε περισσότερες ευάλωτες ομάδες γυναικών, όπως ΑμΕΑ, άστεγες, μονογονείς, πρόσφυγες, μετανάστριες, άνεργες κ.λπ. Επιπλέον, ο Ξενώνας έχει ενισχυθεί με την υπηρεσία της συμβουλευτικής εργασίας.

        Η κ. Κούβελα, επεσήμανε ότι στόχος της ΓΓΙΦ είναι να παραμείνουν οι Ξενώνες και τα Συμβουλευτικά Κέντρα Γυναικών στη Γενική Γραμματεία και τους Δήμους και μετά το τέλος του προγράμματος ΕΣΠΑ, ενώ ενημέρωσε για τη νέα παράταση του έργου μέχρι το τέλος του 2019.

        Προτάθηκε να υλοποιηθούν, με πρωτοβουλία των στελεχών του Ξενώνα, δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας για το θέμα της έμφυλης βίας και τις παρεχόμενες υπηρεσίες που προσφέρει το δίκτυο των δομών. Η αρμόδια Αντιδήμαρχος και τα στελέχη του Ξενώνα ζήτησαν να πραγματοποιηθούν στη Λαμία τα εκπαιδευτικά σεμινάρια για τα στελέχη των Δομών του Δικτύου της ΓΓΙΦ και η ημερίδα «Φύλο και Εκπαίδευση».