Λειτουργία Λαϊκών Αγορών

Εκτυπώσιμη μορφή

Ο Δήμος Λαμιέων σε εφαρμογή της σχετικής ΚΥΑ (Δ1α/Γ.Π.οικ. 37992 ΚΥΑ (2401/Β/20), σχετικά με τη λειτουργία των Λαϊκών Αγορών, σας ενημερώνει για το νέο πλαίσιο των κανόνων λειτουργίας των υπαίθριων αγορών και στο Δήμο μας.

 

Συγκεκριμένα η ΚΥΑ ορίζει τα ακόλουθα:

 

  1. Για το χρονικό διάστημα από την Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2020 έως και την Κυριακή,28 Ιουνίου 2020 επιτρέπεται η λειτουργία των υπαίθριων αγορών της περ. 9 του άρθρου 2 του ν.4497/2017 (Α’ 171), σε όλη την Επικράτεια, ως ακολούθως:

α. Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται σε τρία (3) μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό ελεύθερο από αντικείμενα.

β. Υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας από το προσωπικό των πωλητών.

  1. Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ορίζεται αρμόδια για την επιβολή των μέτρων της παρ. 1, μετά από βεβαίωση της παράβασης μη τήρησης αυτών από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα όπως ορίζονται στον ν.4177/2013 (Α’ 173).

Οι συμμετέχοντες παραγωγοί και επαγγελματίες στις λαϊκές αγορές του Δήμου μας, θα πρέπει σε συνεννόηση με τα Σωματεία τους, να μειώσουν το μήκος πρόσοψης των εκθετηρίων πάγκων πώλησης των προϊόντων τους, ώστε να εξασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία της λαϊκής αγοράς και η ασφάλεια των πολιτών.

 

 

ΣυνημμένοΜέγεθος
Microsoft Office document icon anakoinosi_leitoyrgia_laikon_agoron.doc366 KB