16ο Φεστιβάλ για Σολίστες & Πρωταγωνιστές

Εκτυπώσιμη μορφή
Ημερομηνία: 
Δευτέρα, 13 Μάιος, 2013 - 21:00 έως Δευτέρα, 20 Μάιος, 2013 - 21:00
Κατηγορία: 
Δημοτική Ενότητα: 
Διεύθυνση: 
Δημοτικό Θέατρο Λαμίας, Υψηλάντη 24
Γειτονιά: 
Χώρος Εκδήλωσης: 
Κοινό Εκδήλωσης: 
Είσοδος Εκδήλωσης: 
Εισιτήρια προπωλούνται στα γραφεια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης
Ονοματεπώνυμο Υπευθύνου: 
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 
2231033325
Φαξ Επικοινωνίας: 
2231032215
E-mail Επικοινωνίας: 
Περιγραφή: 

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ρούμεληςδιοργανώνει το 16ο Φεστιβάλ για ΣΟΛΙΣΤΕΣ και ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, δίνοντας την παρουσία του στα πολιτιστικά δρώμενα της Λαμίας και παραμένοντας πιστό στο ετήσιο αυτό ραντεβού του με το θεατρόφιλο κοινό της πόλης μας.

Όλα αυτά τα χρόνια στο πλαίσιο του Φεστιβάλ φιλοξενήθηκαν κορυφαίοι Έλληνες ηθοποιοί και παρουσιάστηκαν σημαντικότατες παραστάσεις θεατρικών μονολόγων.

Φέτος φιλοξενούνται στην πόλη μας τρεις καταξιωμένοι Έλληνες ηθοποιοί οι Υρώ Μανέ, Ελένη Καστάνη και Άγγελος Αντωνόπουλος. Με όχημα τις ερμηνείες τους θα ταξιδέψουμε στον υπέροχο κόσμο των συναισθημάτων και των λόγων τριών μοναδικών παραστάσεων φτιαγμένων αποκλειστικά για έναν καλλιτέχνη.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ έχει ως ακολούθως:

16Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ για ΣΟΛΙΣΤΕΣ & ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ-ΜΑΪΟΣ 2013

13/5/2013 «Ο ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΣ» του Νίκου Βασιλειάδη

Ερμηνεύει η Υρώ Μανέ
Θεατρική διασκευή: Εμμανουέλα Αλεξίου- Γιώργος Καραμίχος
Σκηνοθεσία: Γιώργος Καραμίχος
Σχεδιασμός φωτισμών: Μιχάλης Μπούρης
Σκηνικά: Χριστίνα Κωστέα
Κοστούμια: Έλενα Παπανικολάου
Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Νανούρης
Τραγούδι παράστασης: Κώστας Λειβαδάς
Το τραγούδι ερμηνεύει η Υρώ Μανέ
Βοηθός Σκηνοθέτη: Βιργινία Κυπριώτη
Φωτογραφία: George Alexandrakis
ArtWork: AmarildoTopalis
Παραγωγός: Γιάννης Μακρίδης
Παραγωγή :TEXNIS
Τιμή εισιτηρίου13€ γενική είσοδο

Μια παράσταση, απολογία και εξομολόγηση μαζί. Μια απλή πράξη Ερασμία. Μια γυναίκα με πάθος. Σε λάθος χώρο και λάθος χρόνο. Σε μια επαρχιακή πόλη της Ελλάδος, η Ερασμία, μια χήρα εγκλωβισμένη σε ένα περίπτερο και στα ήθη της μικρής κοινωνίας, οδηγείται στην απουσία. Το τριχωτόν της παρειάς της υποδηλώνει τη θέρμη της, αλλά για την πολίχνη όπου ζει, μια χήρα είναι απλώς μια μεταχειρισμένη. Χωρίς δικαιώματα.

Αντίδοτο στη φαντασίωσή της, τα κολοκυθάκια. Και ο νοών… νοείτω.  Το κακό όμως δεν αργεί να γίνει. Ο πειρασμός εμφανίζεται. Και είναι κοντός, αλλά με προσόντα. Κι η Ερασμία πώς να πάει κόντρα στη λίμπιντο;

Θύτης και θύμα μαζί, επιθυμεί το απαγορευμένον. Κι όταν τολμά να το προκαλέσει, η τιμωρία άμεση. Ο λόγος είναι συμβόλαιο και το υπεσχημένον οφείλει να τηρηθεί.

17/5/2013  «ΣΟΥΕΛ» της Ιωάννας Καρυστιάνη

Ερμηνεύει η Ελένη Καστάνη
Σκηνοθεσία: Χρήστος Παληγιαννόπουλος
Σκηνικά : Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Κοστούμια : Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Μουσική: Ευανθία Ρεμπούτσικα
Φωτισμοί: Νίκος Βλασσόπουλος
Παραγωγή: Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν
Γενική είσοδος 10€

ΔΙΑΝΟΜΗ:

Λίτσα Τσίχλη: Ελένη Καστάνη
Αντώνης Αυγουστής: Ηλίας Αδάμ

Σουέλ στη ναυτική γλώσσα είναι το βουβό κύμα του ωκεανού. Ο ίδιος ρυθμός κινεί και το εσωτερικό ταξίδι των ηρώων της ιστορίας. Του καπετάνιου Αυγουστή που κυβερνάει το φορτηγό ATHOS και αρνείται να βγει στη σύνταξη γιατί η θάλασσα δεν τον επιστρέφει, δεν έχει θέληση για στεριά, το σουέλ του ‘βαλε μπελά στο μυαλό.

Σουέλ της προσμονής, της πίστης, της λησμονιάς και για τη γυναίκα της Ελευσίνας την Λίτσα Τσίχλη επί 40 χρόνια κομμώτρια που διοικούσε 200 κεφάλια και επί 40 χρόνια κρυφή αγαπημένη του Μήτσου Αυγουστή.

Ο Χρήστος Παληγιαννόπουλος υπογραμμίζει:

«Το ΣΟΥΕΛ της Καρυστιάνη μας μιλάει για τον απόλυτο έρωτα, τον χωρίς αναστολές και φραγμούς, που καθαγιάζει τα πάντα στη ζωή της Λίτσας Τσίχλη, κομμώτριας στην Ελευσίνα. Δίνει νόημα στη ζωή της, την εξυψώνει, της δίνει δύναμη.

Η Ιωάννα χρησιμοποιεί μεγεθυντικό φακό, καμιά φορά και μικροσκόπιο, για να αποκαλύψει στα μάτια μας το μέγεθος, το βάρος και το βάθος των πιο απλών, καθημερινών κα ασήμαντων πραγμάτων, μόνο και μόνο για να μας ψιθυρίσει ότι αυτά υπάρχουν, ζουν και μας συντροφεύουν άδολα και χωρίς ιδιοτέλεια σε ώρες χαράς αλλά και απόγνωσης ή μοναξιάς.

Ο λόγος της λιτός, καθημερινός και συχνά βαθύτατα ποιητικός.

Με δυο λόγια: Δίνει ήθος στα απλά κα συνηθισμένα πράγματα και γεγονότα ακόμα και σε μιαν άσπρη κουκιδίτσα πιτυρίδας στο σκούρο πουκάμισο του πατέρα της ηρωίδας.

«Το ελάχιστο και το μέγιστο».

Το «Σουέλ» της Ιωάννας Καρυστιάνη αγαπήθηκε από πολλούς αναγνώστες.  Έχει  κάνει πάνω από 30 εκδόσεις, τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος και μεταφράστηκε σε αγγλικά, γερμανικά και ιταλικά.

Τον Ιανουάριο του 2013, η Λίτσα Τσίχλη, ποιός τη χάρη της, από την Ελευσίνα πάει στο Θέατρο Τέχνης. Ακουμπά το πάθος, την τόλμη, την περηφάνια της στην Ελένη Καστάνη, την Ευανθία Ρεμπούτσικα, τον Κωνσταντίνο Ζαμάνη και τον Χρήστο Παληγιαννόπουλο που αναπλάθουν για μας, τις ημέρες και τις νύχτες μιας ζωής που κύλησε στην αποβάθρα της αναμονής.

20/5/2013 «ΓΑΛΙΛΑΙΟΣ» σε σύνθεση Άγγελου Αντωνόπουλου

Ερμηνεύει ο Άγγελος Αντωνόπουλος
Σκηνοθεσία-Δραματική απόδοση: Άγγελος Αντωνόπουλος
Σκηνικά-Κοστούμια: Λίνα Καρανικολάου
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Τιμή εισιτηρίου 10€ γενική είσοδος

Ο επιστήμονας Γαλιλαίος αλλά κι ο άνθρωπος Γαλιλαίος.

Η σύγκρουση του με τους επιστημονικούς κύκλους της εποχής του αλλά και με την καθολική εκκλησία.  Η ανθρώπινη αγωνία του αλλά και η σύγκρουση του με την οικογένεια του.

Απαρνημένος και αρνητής.  Μόνος, σχεδόν τυφλός φέρνει σαν σπασμένες εικόνες από το σύμπαν που έχει κατακλύσει το μυαλό του, την πορεία και τις αγωνίες μιας ζωής.  Τι είναι η επιστήμη και ποιο το καθήκον του επιστήμονα στον σύγχρονο κόσμο; Είναι η επιστήμη το όπλο ενάντια στις προκαταλήψεις που αγκυλώνουν την σκέψη;

Εισιτήρια προπωλούνται στα γραφεία του θεάτρου. Για κρατήσεις θέσεων και πληροφορίες επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 22310 33325 και 32215.

Βρείτε μας στον χάρτη: