"Ανάσα Ζωής" του Ντέιβιντ Χέαρ -Παράσταση της Κεντρικής Σκηνής 2014

Εκτυπώσιμη μορφή
Ημερομηνία: 
Σάββατο, 1 Μάρτιος, 2014 - 00:00
Κατηγορία: 
Δημοτική Ενότητα: 
Διεύθυνση: 
Υψηλάντη 17
Γειτονιά: 
Χώρος Εκδήλωσης: 
Κοινό Εκδήλωσης: 
Είσοδος Εκδήλωσης: 
Θα ανακοινωθεί
Ονοματεπώνυμο Υπευθύνου: 
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 
2231033325
Φαξ Επικοινωνίας: 
2231032215
E-mail Επικοινωνίας: 
Περιγραφή: 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το έργο του σύγχρονου Άγγλου συγγραφέα Ντέιβιντ Χέαρ «ΑΝΑΣΑ ΖΩΗΣ» θα παρουσιάσει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης στην Κεντρική Σκηνή του.

Δύο γυναίκες διαφορετικές, σχεδόν αντίθετες, που τις ένωσε ο ίδιος άνδρας. Η Μαντλίν Πάλμερ και η Φράνσις Μπιλ επί 25 χρόνια μοιράστηκαν τον ίδιο σύντροφο. Σύζυγος και ερωμένη. Συναντιούνται σε μια επαρχιακή πόλη της Αγγλίας. Ψάχνουν, σκαλίζουν μέσα τους και προσπαθούν να κλείσουν τους λογαριασμούς τους ενώ  έρχονται αντιμέτωπες με την απώλεια του έρωτα, τον χωρισμό, το παρελθόν και το αβέβαιο μέλλον τους. Ο Μάρτιν, ο μοιραίος άνδρας, είναι πάντα παρών στη συνάντηση τους αλλά πολύ μακριά πια. Έχει εγκαταλείψει και τις δύο και έχει φτιάξει μια νέα ζωή στην Αμερική. Ένα δυνατό, σύγχρονο έργο για τις ανθρώπινες σχέσεις, τον έρωτα, την προδοσία και τις επιλογές ζωής ανδρών και γυναικών.

Το έργο γράφτηκε το 2002 και παρουσιάστηκε στο θέατρο Royal Heymarket του Λονδίνου με τεράστια επιτυχία. Τις δύο ηρωίδες του έργου ενσάρκωσαν δύο διεθνώς καταξιωμένες και βραβευμένες με Όσκαρ ηθοποιοί: η Τζούντι Ντεντς και η Μάγκι Σμιθ.

Στην παράσταση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης τους απαιτητικούς ρόλους των δύο αυτών γυναικών θα ερμηνεύσουν δύο σημαντικές πρωταγωνίστριες του ελληνικού θεάτρου η Αλεξάνδρα Λαδικού και η Μαρία Σκούντζου. Δυο ηθοποιοί που έχουν διαγράψει η καθεμία τη δική της μεγάλη πορεία και που έχουν καταθέσει την τέχνη τους στη σκηνή έχοντας ερμηνεύσει μια πλειάδα ρόλων του κλασικού και του σύγχρονου ρεπερτορίου.

Η παράσταση θα ανέβει σε μετάφραση Χρήστου Καρχαδάκη και Τάσου Μπαντή, τη σκηνοθεσία, τη μουσική επιμέλεια και τους φωτισμούς υπογράφει ο Κώστας Αρζόγλου, τα σκηνικά η Ελένη Δουνδουλάκη και τα κοστούμια η Λαλούλα Χρυσικοπούλου.

Η πρεμιέρα προγραμματίζεται για τις αρχές Μαρτίου 2014 στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.