«Το μπουφάν της Χάρλεϋ» και ο «Κύριος Μάκης» στο 18ο Φεστιβάλ για Σολίστες & Πρωταγωνιστές

Εκτυπώσιμη μορφή
Ημερομηνία: 
Πέμπτη, 12 Νοέμβριος, 2015 - 00:00 έως Τετάρτη, 18 Νοέμβριος, 2015 - 00:00
Κατηγορία: 
Δημοτική Ενότητα: 
Διεύθυνση: 
Υψηλάντη 17
Είσοδος Εκδήλωσης: 
12€, μειωμένο 10€ (φοιτητές, μαθητές, άνεργοι, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι). Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ.
Περιγραφή: 

      Δύο συγκλονιστικοί μονόλογοι του Βασίλη Κατσικονούρη ενσωματωμένοι σε μια ενιαία παράσταση, με την Άννα Βαγενά και τον Νίκο Ορφανό στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου και ώρα 21:00.

       Στο 18ο Φεστιβάλ για Σολίστες & Πρωταγωνιστές του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης,  θα παρουσιαστούν δύο μονόλογοι του Βασίλη Κατσικονούρη, «To μπουφάν της Χάρλεϋ ή πάλι καλά» και «Ο Μάκης», ενσωματωμένοι σε μια ενιαία παράσταση.

      Το περίφημο «Μπουφάν  της  Χάρλεϋ ή πάλι καλά» σε ερμηνεία και σκηνοθεσία της Άννας Βαγενά, είναι ο μονόλογος μιας μοναχικής γυναίκας, που μην έχοντας άλλη συντροφιά, απευθύνεται σ’ έναν Εύζωνα της Προεδρικής Φρουράς στο Σύνταγμα. Ο σπαρακτικός αυτός μονόλογος, είναι η απεύθυνση μιας μάνας προς τον γιό της, που θα μπορούσε να είναι και προς όλα τα παιδιά του κόσμου.

       Όπως σημειώνει και ο Κώστας Γεωργουσόπουλος στην κριτική του «….Η Άννα Βαγενά στην παράσταση, είναι  αφοπλιστικά έξοχη, πλήρης συναισθηματικά, , κυρίαρχη των μέσων της και μέγα μάθημα απλότητας, μέτρου και ρεαλιστικής θεατρικής τεχνικής…».

       Μαζί και «Ο Μάκης», γραμμένος το 2010, σε ερμηνεία και σκηνοθεσία του Νίκου Ορφανού. Είναι ο μονόλογος ενός ηλικιωμένου άνδρα, που τον έχουν αφήσει τα παιδιά του μόνο στο σπίτι, ενώ εκείνα έχουν πάει τις καλοκαιρινές τους διακοπές, Αύγουστο μήνα. Ο ηλικιωμένος άνθρωπος, μην έχοντας άλλη συντροφιά, συνομιλεί μ’ ένα χρυσόψαρο και ξετυλίγει το κουβάρι της ζωής του, που τον οδηγεί σ’ ένα απρόσμενο τέλος.

       Και οι δύο μαζί "συνομιλούν" και συνθέτουν μία παράσταση, όπου το σπαρταριστό εμπλέκεται με το σπαρακτικό.  Στην παράσταση αποτυπώνονται τα βιώματα μιας σύγχρονης πραγματικότητας, στην οποία οι απόμαχοι της ζωής, δεν έχουν αξία, επειδή σήμερα η αξία του ανθρώπου μετριέται με ομόλογα και όχι με ομολογία ευγνωμοσύνης στο μόχθο των πατέρων. Με λίγα λόγια, οι άνθρωποι πλέον, όταν γεράσουν είναι άχρηστοι και γι’ αυτό τους πετάμε.

       Εισιτήρια : 12€, μειωμένο 10€ (φοιτητές, μαθητές, άνεργοι, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι). Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ.  Για κρατήσεις θέσεων και πληροφορίες επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 22310 33325 και 32215.