Συναυλία Encardia -Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Εκτυπώσιμη μορφή
Ημερομηνία: 
Τετάρτη, 5 Ιούνιος, 2013 - 21:00
Κατηγορία: 
Δημοτική Ενότητα: 
Διεύθυνση: 
Λελέικα Υπάτης
Γειτονιά: 
Κοινό Εκδήλωσης: 
Είσοδος Εκδήλωσης: 
Τιμή εισιτηρίου : 10€ (Προπώληση , VIDEO SPOT SEVEN) 13€ (Είσοδος συναυλιακού χώρου)
Ονοματεπώνυμο Υπευθύνου: 
Γιώργος Πουλίδης
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 
6972833318
Περιγραφή: 

 encardia, Kaloceri 2013

  • Τραγούδια, χοροί και θρύλοι από τις ατελείωτες μαγικές διαδρομές των encardia.
  • Από τις πολυφωνικές εκρήξεις των Ελλήνων του Ιταλικού Νότου στους εκστατικούς ρυθμούς της ταραντέλλας pizzica pizzica...
  • Ήχοι, χρώματα και στιγμές για ένα καλοκαίρι που θέλει τους ανθρώπους πιο κοντά, πιο σίγουρους και πιο χαρούμενους από παλιά….

Οι encardia, η ιδιότυπη και απόλυτα ελκυστική αυτή μουσική κολεκτίβα, αποτελούν την εποχή αυτή ένα από τα πλέον προβεβλημένα και καταξιωμένα στη χώρα και διεθνώς Ελληνικά σχήματα της world μουσικής. Προσηλωμένοι στην πλούσια παραδοσιακή και γεμάτη ενέργεια μουσική της Κάτω Ιταλίας,   με τον πειστικό τους τρόπο έκφρασης και απόδοσης της μουσικής, μας ταξιδεύουν μουσικά στα απόμακρα χωριά της Καλαβρίας, στις όμορφες περιοχές του Salento και σ’όλα εκείνα τα μέρη που μιλούν ακόμη Γκρεκάνικα κι άλλες τοπικές διαλέκτους. Κύριο χαρακτηριστικό του σχήματος η σχέση που αναπτύσσουν με το εκάστοτε κοινό των συναυλιών τους. Το γκρουπ δημιουργήθηκε το 2004 για να διαγράψει μία ζηλευτή πορεία μέχρι σήμερα που περιλαμβάνει περισσότερες απο 600 ζωντανές εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα, αλλά και Γαλλία, Γερμανία, Αλγερία, Ελβετία, Κύπρο αλλά κυρίως στην ίδια την Ιταλία καθώς και 5 εξαιρετικά επιτυχημένους δίσκους. Πολλές είναι οι συνεργασίες τους με επιφανείς καλλιτέχνες της κατωιταλικής μουσικής όπως G. Avantaggiato (το 2008 στο μοναδικό στο είδος του φεστιβάλ “La note della Taranta” με παρουσία 120.000 θεατών), R. Licci, C. Villani, E. Castagna, D. Durante, τους Ghetonia, Mala lingua, Mala agapi, Canzoniere Grecanico Salentino κ.α. αλλά & με Έλληνες σπουδαίους καλλιτέχνες όπως οι Μπακιρτζής, Πορτοκάλογλου, Δεληβοριάς, Ιωαννίδης, Ξυδάκης, τον ηθοποιό Η. Λογοθέτη και τόσους άλλους! Το Μάρτιο του 2012 η ταινία του Άγγελου Κοβότσου με τον τίτλο encardia «Η πέτρα που χορεύει» και θέμα το οδοιπορικό του γκρουπ στις περιοχές των Ελληνόφωνων χωριών της Ιταλίας, απέσπασε το βραβείο κοινού στο 14ο Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και προβάλλεται σε ξένα Φεστιβάλ αλλά και στις αίθουσες ανα την Ελλάδα ήδη απο τον Νοέμβρη του 2012!

Βαγγέλης Παπαγεωργίου:  ακορντεόν, φισαρμόνικα, τραγούδι
Μιχάλης Κονταξάκης :  κιθάρα, τραγούδι
Ναταλία Κωτσάνη:  τραγούδι, κιθάρα, κρουστά
Δημήτρης Τσεκούρας: κόντρα μπάσο, φωνητικά
Κώστας Κωνσταντάτος:  κρουστά, βιολί, μαντολίνο, τραγούδι
Ιωάννα Μήτσικα:  χορός, Χορογραφία - επιμέλεια κίνησης
Στάθης Μήτσιος: Εικονικό περιβάλλον – φωτισμοί – video mapping
Πασχάλης Κολέντσης:  Τεχνικός ήχου

Παραγωγή  ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥΛΙΔΗΣ – cosmocinema  επικοινωνία 6972833318 – poulidis2003@gmail.com

Ιστοσελίδα:     www.encardia.gr

Video Clip:     http://youtu.be/MgyTRfxOrtU

Promo Video:   http://youtu.be/ROrCN8PGs1Q

Τιμή εισιτηρίου : 10€  (Προπώληση , VIDEO SPOT SEVEN)

13€  (Είσοδος συναυλιακού χώρου)

Βρείτε μας στον χάρτη: