Δράση ενημέρωσης και Αιμοδοσίας για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF
Ημερομηνία: 
Παρ, 09/06/2017 - 00:00 έως 23:55
Ετικέτες: 

         Η 14η Ιουνίου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.), τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο, ως η Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη. Την ημέρα αυτή τιμάται, διεθνώς, ο ανώνυμος εθελοντής αιμοδότης και ο αλτρουισμός που επιδεικνύει προσφέροντας δύο πολύτιμα αγαθά χωρίς ανταμοιβή: λίγο από το χρόνο του και 400ml αίμα από τα περίπου 5 λίτρα που υπάρχουν στον οργανισμό.

        Ακολουθώντας το μήνυμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας «Δώσε αίμα. Δώσε τώρα. Δίνε συχνά», το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας προβάλλει την συστηματική, και όχι μόνο σε περιόδους κρίσης, ανάγκη για αίμα και προωθεί την κάλυψη των αναγκών της Ελλάδας σε αίμα από 100% εθελοντική αιμοδοσία.

       Στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη για την προσέλκυση, παρακίνηση και διατήρηση εθελοντών αιμοδοτών και την εξασφάλιση επαρκών εθνικών αποθεμάτων αίματος, το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας σε συνεργασία με τον Δήμο Λαμιέων και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Λαμίας, οργανώνει ανοιχτή καμπάνια Ενημέρωσης αλλά και Δράση Αιμοδοσίας, την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017 από τις 10.00 π.μ. έως τις 1.00 μ.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας Λαμίας.

       Κατά την διάρκεια της καμπάνιας θα πραγματοποιηθεί δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για την εθελοντική αιμοδοσία, καθώς και αιμοδοσία από πολίτες που θα δώσουν αίμα στην κινητή μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας που θα βρίσκεται στο κιόσκι της Πλατείας Ελευθερίας.

       Σας προσκαλούμε να πάρετε μέρος σε αυτήν την Ημέρα - Γιορτή για την αιμοδοσία, ώστε να συμβάλλετε με την παρουσία σας στην μεταστροφή του αιμοδοτικού πληθυσμού σε 100% συστηματικούς εθελοντές αιμοδότες.

Πληροφορίες:

  • Τμήμα Ελέγχου, Ποιότητας & Έρευνας & Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης του Γ.Ν.Λαμίας (τηλ. 22313 56169, 22313 56687).
  • Τμήμα Αιμοδοσίας Γ.Ν.Λαμίας (τηλ. 22313 56145).
  • Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Λαμίας (τηλ. 22310 67400).
ΣυνημμένοΜέγεθος
Microsoft Office document icon pagkosmia_imera_ethelonti_aimodoti_2017.doc121 KB