Χαιρετισμός του Δημάρχου Λαμιέων Νίκου Σταυρογιάννη στην Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων

Εκτυπώσιμη μορφή
Ημερομηνία: 
Σάβ, 06/06/2015 - 00:00 έως 23:55
Ετικέτες: 

      Ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης παρέστη το απόγευμα της Παρασκευής 5 Ιουνίου στη συνεδρίαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του Κάστρου.

    Στο χαιρετισμό του προς την Ολομέλεια ο κ. Σταυρογιάννης ανέφερε:

    «Είναι ιδιαίτερη η τιμή να σας καλωσορίζω στην πόλη μας και στο Συνεδριακό Κέντρο του Κάστρου, όπου διεξάγεται, για πρώτη φορά εδώ στη Λαμία, Συνεδρίαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, μια ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση, αφού η δικαιοσύνη δεν αφορά μόνο συγκεκριμένους κλάδους αλλά ολόκληρη την κοινωνία, καθώς ως θεσμός παραμένει το προπύργιο της Δημοκρατίας, το καταφύγιο ελπίδας των πολιτών για το δίκαιό τους.

    Διανύουμε μια περίοδο που, τόσο ο χώρος της Δικαιοσύνης και οι δικηγόροι ως συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης, όσο και ολόκληρη η κοινωνία μας αντιμετωπίζει πολλά και σοβαρά προβλήματα. Έτσι, προβάλει ακόμη πιο επιτακτικά η ανάγκη, οι Δικηγόροι, να διεκδικούν την ποιότητα της νομοθεσίας, την ορθή και δίκαιη απονομή της δικαιοσύνης, την προστασία θεμελιωδών δικαιωμάτων του πολίτη. 

     Ταυτόχρονα όμως πρέπει να διεκδικούν και την αξιοπρέπεια του λειτουργήματός τους, καλούμενοι καθημερινά να απαντήσουν με αποφασιστικό και θετικό τρόπο, στα προβλήματα και στις πραγματικές απαιτήσεις των καιρών.

     Αναφερόμενος σε προβλήματα, θα μου επιτρέψετε να αναφερθώ στο πάγιο αίτημα του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας, ενός από τους αρχαιότερους της Ελλάδας που ιδρύθηκε το έτος  1897, της κατασκευής δηλαδή του Νέου Δικαστικού Μεγάρου της πόλης, που θα στεγάζει όλες τις δικαστικές υπηρεσίες και του οποίου η θεμελίωση έγινε τον Σεπτέμβριο του 2006, μέχρι σήμερα όμως δεν έχει γίνει καμία άλλη ενέργεια.

    Ο Δήμος  Λαμιέων θα σταθεί αρωγός στη διεκδίκηση του αιτήματος του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας, θα πρέπει όμως να υπάρξει μια κοινή προσπάθεια όλων των φορέων της περιοχής μας για την πιο άμεση επίτευξη αυτού του στόχου, αντιλαμβανόμενοι βεβαίως τις δυσκολίες της εποχής. Με αυτά τα λίγα λόγια σας καλωσορίζω και πάλι στην πόλη μας.»