Η ποδηλατοδρομία για την εθελοντική αιμοδοσία θα περάσει από τη Λαμία!

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF
Ημερομηνία: 
Παρ, 14/09/2018 - 00:00 έως Σάβ, 15/09/2018 - 23:55
Ετικέτες: 

           Ποδηλατοδρομία που θα διασχίσει περισσότερες από 40 πόλεις - σταθμούς σε όλη την Ελλάδα, με σκοπό την ενίσχυση της εθελοντικής αιμοδοσίας, διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας μαζί με το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών και το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος Νομού  Αιτωλοακαρνανίας, από τις 11έως τις 16 Σεπτεμβρίου.

        Συγκεκριμένα, η ποδηλατοδρομία ξεκίνησε από την Αλεξανδρούπολη, την Τρίτη 11/9 και, αφού διανύσει περίπου 1.200 χιλιόμετρα, θα καταλήξει στην Αθήνα στις 16/9, στην πλατεία Συντάγματος, στις 7 μμ, όπου θα πραγματοποιηθεί και η τελετή λήξης.

        Ένας από τους σταθμούς από τους οποίους θα διέλθει η ποδηλατοδρομία θα είναι και ο Δήμος Λαμιέων όπου μαζί με το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας θα τους υποδεχτούμε στη πόλη μας, στη Λαμία, το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018 στις 19:00 στην Πλατεία Ελευθερίας.

        Κατά την άφιξη των ποδηλατών θα παρουσιαστεί το δρώμενο: «Κόκκινη κλωστή με τη ζωή δεμένη» στο οποίο θα συμμετάσχουν παιδιά των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) του Δήμου Λαμιέων που θα παραλάβουν τις κόκκινες κορδέλες που θα φέρουν οι ποδηλάτες και στη συνέχεια θα τις δέσουν στα χέρια των παρισταμένων στην εκδήλωση. Θα συμμετάσχουν επίσης μέλη του Συλλόγου Ποδηλάτες Λαμίας και του Ποδηλατικού & Δρομικού Συλλόγου Λαμίας.

       Παράλληλα, στον ίδιο χώρο θα βρίσκεται από τις 18:00 έως τις 20:00, η Κινητή Μονάδα του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας που θα πραγματοποιήσει Εθελοντική Αιμοδοσία.

       Το μήνυμα αυτής της ποδηλατοδρομίας είναι πως «μόνο η ύπαρξη ικανού αριθμού συνειδητοποιημένων τακτικών αιμοδοτών μπορεί να εξασφαλίσει επάρκεια αίματος τόσο σε κανονικές όσο και σε έκτακτες συνθήκες». Οι νέοι μας, με την ευαισθησία και την αλληλεγγύη τους, αποτελούν την ελπίδα για το μέλλον.

Κατηγορία εκδήλωσης: