Μεγάλη η συμμετοχή των δημοτών στα εγκαίνια της τριήμερης εικαστικής συνάντησης Στενά Λαμία 2015

Εκτυπώσιμη μορφή
Ημερομηνία: 
Παρ, 12/06/2015 - 00:00 έως 23:55

         Με τη συμμετοχή περισσότερων των 60 καλλιτεχνών που παίρνουν μέρος και εκατοντάδων δημοτών που κατέκλυσαν την οδό Ανδρούτσου, πραγματοποιήθηκαν χθες Πέμπτη 11 Ιουνίου τα εγκαίνια της τριήμερης εικαστικής συνάντησης «Στενά- Λαμία 2015» που διοργανώνει το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Λαμιέων.

          Στην υπαίθρια καλλιτεχνική συνάντηση που θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 13 Ιουνίου εκτίθενται καλλιτεχνικές δημιουργίες σε πολλές μορφές έκφρασης: Ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία, κεραμική, ψηφιδωτό.

          Ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης, αφού περιηγήθηκε στην Έκθεση και συνομίλησε με τους καλλιτέχνες, κήρυξε τα εγκαίνια των εκδηλώσεων επισημαίνοντας στο σύντομο χαιρετισμό του ότι «σκοπός της Δημοτικής Αρχής είναι μέσω αυτής της συνάντησης να προβληθεί το έργο εικαστικών δημιουργών του τόπου αλλά και να αναδειχθούν οι όμορφες γωνιές των στενών της πόλης μας. Εύχομαι, οι 61 Καλλιτέχνες που εκθέτουν τα έργα τους, του χρόνου να έχουν γίνει διπλάσιοι και οι παράλληλες εκδηλώσεις και τα εργαστήρια που θα πλαισιώνουν την Εικαστική Συνάντηση «Στενά- Λαμία 2016» να είναι πολλαπλάσιες.»

         Ακολούθησε μουσική βραδιά με έντεχνο πρόγραμμα από τους Αγγελακοπούλου Εμμανουέλλα, Γιαταγάνα Νίκο, Μανέτα Νίκο, Ράμμο Θοδωρή και Φυσέκη Θάνο. Η πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων «Στενά- Λαμία 2015» έκλεισε με τον Αυγέρη Τσιρώνη και την μπάντα του σε δικά του τραγούδια αλλά και σε διασκευές από την Ελληνική μουσική σκηνή.

Η εικαστική συνάντηση συνεχίζεται σήμερα Παρασκευή 12 και αύριο Σάββατο 13 με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Παρασκευή 12 Ιουνίου

Ολοήμερη έκθεση με έργα καλλιτεχνών:

ζωγραφική – φωτογραφία – κατασκευές – γλυπτική – φιγούρες καραγκιόζη – κεραμική

Τα παιδιά ζωγραφίζουν:

Με την συμμετοχή των Εικαστικών Εργαστηρίων του Δήμου Λαμιέων οι μικροί μαθητές θα μπορούν να ζωγραφίζουν στο χώρο της έκθεσης και να εκθέτουν τα έργα τους.

Απόγευμα:

20.00 μμ Σύλλογος Επαγγελματιών Μουσικών Σαξοφώνου Ελλάδας

Το κουαρτέτο σαξοφώνων Athenaum Saxophone Quartet με επικεφαλής την Στέλλα Αραμπατζόγλου θα μας ταξιδέψει με μουσικές απ’ όλο τον κόσμο.

  Σάββατο 13-6-2015

13.00 μμ  Ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης θα απομείνει αναμνηστικά διπλώματα στους καλλιτέχνες που συμμετείχαν ενώ θα ακολουθήσει Ρουμελιώτικο γλέντι με παραδοσιακή κουζίνα και παραδοσιακά προϊόντα που αποτελούν προσφορά εμπόρων και παραγωγών του Δήμου μας.

 Στις εκδηλώσεις θα λάβουν μέρος:

Τα Εικαστικά Εργαστήρια του Δήμου Λαμιέων,

Έμποροι και παραγωγοί παραδοσιακών προϊόντων.

Οι Καλλιτέχνες που συμμετέχουν:

Τσιντσέλη Εύη, Ανδρούτσος Αθανάσιος, Μπολτέτσος Γεώργιος, Καστρίτση Πηνελόπη, Αρβανιτάκης Γεώργιος, Βλαχογιάννη Νίκη, Βλάχου Νίκη, Καραντζούνης Δημήτρης, Βόγιας Τάκης, Γιοβάνη Γεωργία, Κολτσίδα Ραφαέλλα, Αργυρόπουλος Σωτήρης, Βάσοφ Άννα, Μαρτάκος Άρης, Δασκαλοπούλου Βούλα, Σφήκας Αθανάσιος, Μιχελής Κώστας, Τζοβανάκη Δώρα, Κακάβας Δημήτριος, Καραντζούνης Σπύρος, Ζγαντζούρης Σπύρος, Κυρίτσης Δημήτρης, Τσακίρης Γεώργιος, Αργυρόπουλος Ιωάννης, Κατσαρά Έφη, Χριστόπουλος Ιωάννης, Τζανέτου Βάσια, Ρόμπολας Ιωάννης, Κολτσίδα Αποστολία, Αδάμ Νικόλαος, Παπασταμούλης Κώστας, Κολτσίδας Δημήτριος, Ζέρβας Δημήτριος, Χριστοπούλου Ευθυμία, Κωτσοβούλου Ευφροσύνη, Μακρυγιάννη  Κατερίνα, Σύψα Ζωή, Ντούλιας Γεώργιος, Παρασκευόπουλος Άγγελος, Τσακίρης Κώστας, Πρεμέτη Βάσω, Χατζάκης Μιχάλης, Ρόμπολας Ευάγγελος, Καραμήτας Αθανάσιος, Τσακάλη Δέσποινα, Φριλίγγος Αθανάσιος, Κουτροζής Ιωάννης, Ρίζου Μαρία, Ρίζου Νάνση, Χριστοδούλου Θανάσης, Κουγιάννου Βασιλική, Στεργιοπούλου Νίκη, Πέπα- Μανέλα Αικατερίνη, Μακρή Δέσποινα, Πολιτοστάθης Κώστας, Χάδου Μαρία, Ζιώγα Ηλιάνα, Αθανασιάς Αθανάσιος, Γοργογιάννη Γιώτα, Μεγαλιός Δημήτρης, Χριστόπουλος Δημήτρης.

Φωτογραφικό άλμπουμ