Μεγάλη η συμμετοχή του κοινού στο 1ο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης

Εκτυπώσιμη μορφή
Ημερομηνία: 
Πέμ, 04/06/2015 - 00:00 έως 23:55

       Το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης αποδεικνύει ότι στηρίζει έμπρακτα τον πολιτισμό με έμφαση στις δράσεις που απευθύνονται στο ευρύ κοινό και, όπου αυτό είναι εφικτό, με είσοδο ελεύθερη.

       Το Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου αποτελεί μια νέα ιδέα που εντάσσεται στις Παράλληλες Εκδηλώσεις που διοργανώνει το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης. Τρεις επαγγελματικές ομάδες, με «εκπαιδευτικά» εργαστήρια κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας αλλά και τρεις διαφορετικές παραστάσεις, θα προσπαθήσουν να μας βάλουν στον κόσμο του κουκλοθεάτρου με ότι αυτό σημαίνει για μικρούς και μεγάλους

       Χθες Τετάρτη 3 Ιουνίου ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα με δεκάδες παιδιά να κατασκευάζουν μόνα τους τις κούκλες τους από εφημερίδες, κλωστές και άλλα υλικά που εύκολα μπορούν να βρουν στο σπίτι ή στο σχολείο τους.

Ακολούθησε η εκπληκτική παράσταση «Όσο πιο γρήγορα» από την ομάδα κουκλοθεάτρου «Τα Φτερά του Μύθου». Όχι μόνο τα παιδιά αλλά και οι γονείς τους καθηλώθηκαν από την υπερπαραγωγή η οποία, το χειμώνα που μας πέρασε, παρουσιαζόταν στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη με μεγάλη επιτυχία. Η φαντασία, τα εφέ, οι ερμηνείες των τριών ηθοποιών, οι κινήσεις και οι εμψυχώσεις των ξύλινων κουκλοπρωταγωνιστών, η μουσική, το βίντεο και δεκάδες άλλα στοιχεία που έλαβαν μέρος στην παράσταση, ενθουσίασαν μικρούς και μεγάλους ξεσπώντας στο τέλος σε ένα ζεστό χειροκρότημα.

      Σήμερα στις 7 το απόγευμα όλα τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στο εργαστήρι κατασκευής κούκλας από φρούτα και λαχανικά και να παρακολουθήσουν στις 9.00 το βράδυ την παράσταση «Γιατί φυσάει ο άνεμος», από την «Ομάδα Κουκλοθεάτρου Φτου ξελεφτερία». Τα παραμύθια μας ταξιδεύουν… όμως ταξιδεύουν και τα ίδια. Να λοιπόν που το ίδιο παραμύθι που στον Άγιο Νικήτα της Λευκάδας μας το ‘παν: «Γιατί φυσάει ο άνεμος;», το βρήκαμε και στην Αρμενία με τον τίτλο: «Η Αστράμαξα»… γιατί σε όλο τον κόσμο κοιτάμε τον ουρανό.

Παράσταση κουκλοθεάτρου με ζωντανή μουσική, τραγούδια και παιχνίδια, με αφορμή ένα παραμύθι από δύο χώρες.

Συντελεστές:
Αφήγηση – κιθάρα: Κωσταντής Μιζάρας
Εμψύχωση κούκλας και αντικειμένων: Αγγελική Γουναρίδη
Διάρκεια: 1 ώρα

    Αύριο Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015 το Φεστιβάλ ολοκληρώνεται με μια μοναδική παράσταση για ενήλικες: «O Φασουλής» με τον Στάθη Μαρκόπουλο.

Για Δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης ή στο τηλέφωνο: 22310 33325.

Η Είσοδος για όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Φωτογραφικό άλμπουμ