Νίκος Σταυρογιάννης: «Θέλουμε στο κοντινό μέλλον να διοργανώσουμε και νέο Συνέδριο Φθιωτικής Ιστορίας»

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF
Ημερομηνία: 
Δευ, 18/04/2016 - 00:00 έως 23:55

           Την βούληση της Δημοτικής Αρχής να διοργανωθεί στο κοντινό μέλλον και νέο Συνέδριο Φθιωτικής Ιστορίας, όπου θα παρουσιαστούν επιστημονικές ανακοινώσεις που αφορούν στη Φθιώτιδα με βάση νεώτερα δεδομένα που έχουν προκύψει, εξέφρασε χθες ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του στην παρουσίαση των Πρακτικών του 5ου Συνεδρίου Φθιωτικής Ιστορίας που πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή 17 Απριλίου, στο Δημοτικό Θέατρο.

           Η εκδήλωση, όπου παρουσιάστηκαν τα Πρακτικά του 5ου Συνεδρίου Φθιωτικής Ιστορίας, που είχε διοργανωθεί από το Πνευματικό Κέντρο Σταυρού και είχε πραγματοποιηθεί στις 16- 18 Απριλίου 2010, περιελάμβανε ομιλίες από τον κ. Χρίστο Γαλάνη, μέλος της οργανωτικής επιτροπής, την κ. Μαρία-Φωτεινή Παπακωνσταντίνου, επίτιμη Έφορο Αρχαιοτήτων, τον κ. Δημήτριο Θ. Νάτσιο, συνταξιούχο φιλόλογο καθηγητή. Συντονιστής ήταν ο εκπαιδευτικός και ζωγράφος κ. Μπάμπης Τσέλος.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης σημείωσε:

        «Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση παραβρίσκομαι στην εκδήλωση παρουσίασης από το Δήμο και το Πνευματικό Κέντρο Σταυρού των πρακτικών του 5ου Συνεδρίου Φθιωτικής Ιστορίας, του συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε το 2010 στην πόλη μας.

       Η Δημοτική μας Αρχή προχώρησε στην έκδοση των πρακτικών που παρουσιάζουμε σήμερα στους δημότες μας θεωρώντας πως, έστω και μετά έξι χρόνια, ήταν υποχρέωση της να ολοκληρώσει, σύμφωνα με τη σχετική προκήρυξη, και τυπικά τις εργασίες του συνεδρίου.

      Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει η Αυτοδιοίκηση με τις τεράστιες περικοπές των πόρων της, θεωρούμε την Τοπική Ιστορία ουσιαστικό στοιχείο της ταυτότητάς μας, μοχλό ανάπτυξης του Δήμου και αποδίδουμε σ’ αυτήν πρωτεύοντα ρόλο.

       Έτσι βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να εκπληρώσουμε αυτή την υποχρέωση του Δήμου απέναντι στην αξιοπιστία του, αλλά και απέναντι στις επόμενες γενιές, στην επιστημονική κοινότητα και στους φιλίστορες.»

Φωτογραφικό άλμπουμ