Συνάντηση του Δημάρχου Λαμιέων με τον Γεν.Γρ.Δημ.Εργων κ. Στρ.Σιμόπουλο

Εκτυπώσιμη μορφή
Ημερομηνία: 
Τετ, 13/03/2013 - 18:00 έως Πέμ, 14/03/2013 - 17:55
Ετικέτες: 

Το Δήμαρχο Λαμιέων Γιώργο Κοτρωνιά, επισκέφθηκε σήμερα το απόγευμα  (Τετάρτη 13-3-2013) στο γραφείο του,ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων κ.Στράτος  Σιμόπουλος και συζήτησαν για την πορεία υλοποίησης δημοσίων έργων ιδιαιτέρου ενδιαφέροντος για το Δήμο μας, ο οποίος στη συνέχεια μαζί με το Δήμαρχο επισκέφθηκε τον Πρόεδρο και τη Διοικούσα Επιτροπή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Τμήμα Ανατολικής Στερεάς .

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Γ.Κοτρωνιάς δήλωσε :

«Με Ιδιαίτερη  χαρά και τιμή σήμερα, υποδεχόμαστε στη Λαμία το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ανάπτυξης τον κύριο Στράτο Σιμόπουλο, φίλο από παλιά, συνάδελφο στον οποίο εκφράσαμε τα ζητήματα τα οποία έχουμε εδώ ως περιοχή και του θέσαμε κάποια θέματα με την ευκαιρία της παρουσίας του στην πόλη μας.

Πρώτα από όλα θέλω να τον ευχαριστήσω, γιατί μας χρηματοδότησε το Δήμο μας με ένα σημαντικό ποσό για να μπορέσουμε να επισκευάσουμε κάποια τμήματα Εθνικών οδών που βρίσκονται στο όρια του Δήμου μας και τα οποία δεν είναι σε καλή κατάσταση.

Ευχαριστούμε κύριε Γενικέ καταρχήν γι’ αυτό.

Το δεύτερο θέμα το οποίο θέσαμε και το οποίο για μας είναι πολύ μεγάλης σημασίας, είναι η συνέχιση της κατασκευής του Ε65 στην περιοχή της Λαμίας. Είναι 14 χλμ. τα οποία είναι σχεδόν έτοιμα θέλουν μόνο 3Α και ασφαλτόστρωση, τα τεχνικά είναι έτοιμα.

Αυτά τα 14χλμ είναι πολύ σημαντικά για την Λαμία γιατί αποσυμφωρεί την κίνηση μέσα από τον ιστό της πόλης και βελτιώνει κατά μισή ώρα το χρόνο της διαδρομής από Αθήνα προς το Καρπενήσι, για μας τους Λαμιώτες είναι σημαντικό γιατί μας λύνει το πρόβλημα με το παράπλευρο δρόμο του, του περιφερειακού δρόμου του νότιου τμήματος τον οποίο τον έχουμε στηρίξει πάνω στην κατασκευή του Ε65 και παράλληλα πρέπει στον Ε65 να λύσουμε και ορισμένα θέματα που έχουν σχέση με τον κόμβο του Σταυρού. Ένας κόμβος οποίος πρέπει να βελτιωθεί για να διευκολύνονται οι αγρότες μας .

Το δεύτερο θέμα που έθεσα στον κύριο Γενικό έχει σχέση με τις Θερμοπύλες. Εκεί δύο θέματα έχουμε. Το πρώτο είναι ότι αυτή τη στιγμή έχουμε ενταχθεί σε ένα πρόγραμμα για να βελτιώσουμε την παρουσία του Καινοτομικού Μουσείου Θερμοπυλών και ζητήσαμε να μπορέσουμε να τοποθετήσουμε ένα ικρίωμα και μια πολύ μεγάλη πινακίδα όπως αυτές που βλέπουμε σε άλλους μεγάλους Αρχαιολογικούς χώρους, όπως το Δίον, όπως στη Βεργίνα, που βλέπουμε τέτοιες πινακίδες πάνω στην ΠΑΘΕ και το δεύτερο θέμα, είναι η έξοδος από τις Θερμοπύλες προς Αθήνα.

Θεωρούμε, ότι είναι περιττός κόπος και λάθος σχεδιασμός η υποχρέωση όσων από τις Θερμοπύλες θέλουν να ξαναπάνε στην Αθήνα να πηγαίνουν μέσα από μέσα από τον κόμβο του Μπράλου, ενώ πάρα πολύ εύκολα και με πολύ λίγα έξοδα και χωρίς να θίγεται ο οικονομικός σχεδιασμός που μπορεί να έχει γίνει για την εκμετάλλευση της ΠΑΘΕ, μπορεί εύκολα να γίνει η σύγκληση της ΠΑΘΕ με την παλαιά Εθνική οδό και να μπορούν πλέον εύκολα από τις Θερμοπύλες να βγαίνουν προς Αθήνα.

Συζητήσαμε και θέματα που έχουν σχέση με τον κόμβο της Ροδίτσας, όπως λέμε το νέο κόμβο της Λαμίας και τέλος συζητήσαμε θέματα που έχουν σχέση με τη σχολική στέγη και ειδικά με την κατασκευή του 5ου Λυκείου του οποίου όπως ξέρετε έχει δημοπρατηθεί, έχει ξεκινήσει, άλλα επειδή χρηματοδοτείτε από Εθνικούς πόρους ή πόρους της Περιφέρειας, η χρηματοδότηση θα είναι πάρα πολύ αργή.

Είπαμε λοιπόν, αν θα μπορούσε ο κύριος Γενικός να δει το θέμα αυτό μέσα από τον Ο.Σ.Κ. και να δούμε μήπως μπορέσουμε να το εντάξουμε σε κάποιο πρόγραμμα του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων και να επιταχύνουμε την κατασκευή του.

Για όλα αυτά τα θέματα προφανώς είχαμε ΄΄ευήκοα ώτα΄΄ και ελπίζουμε, ότι μετά τις διαπραγματεύσεις που θα γίνουν στο μέλλον και με τον κ. Χατζηδάκη και με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς να βρούμε κάποιες λύσεις.»

Ο Γεν.Γραμ. Δημ.Έργων κ.Στράτος Σιμόπουλος δήλωσε:

«Με μεγάλη χαρά επισκέπτομαι σήμερα τον Δήμο Λαμιέων, η χαρά μου είναι διπλή βέβαια γιατί γνωρίζουμε πολλά χρόνια με τον φίλο και συνάδελφο Δήμαρχο. Τα θέματα τα οποία εξετάσαμε σας τα έθεσε αναλυτικά, εγώ εκείνο που έχω να πω όσον αφορά τον Ε65 έγινε σαφές η ανάγκη να ολοκληρωθεί.

Κυβερνητική πολιτική, είναι να ολοκληρωθεί ο Ε65, πιθανώς όμως να έχουμε σε κάποια τμήματα κάποιες μικρές παρατάσεις. Κατανόησα πλήρως, ότι αυτά τα 14 χιλιόμετρα τα οποία είναι περίπου έτοιμα, πρέπει να ολοκληρωθούν και θα μεταφέρω αυτό το αίτημα και στους αρμόδιους Υπουργούς.

Οι αυτοκινητόδρομοι φέρνουν πάντα ανάπτυξη άλλο πολλές φορές δημιουργούν και θέματα τα οποία πρέπει να λυθούν. Τέτοια θέματα ήταν αυτά που ανέφερε ο Δήμαρχος.

Θα δώσω τις κατάλληλες οδηγίες στις Υπηρεσίες, ώστε πάντα μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας και της εφαρμογής των κανόνων να δώσουμε λύση.

Όσον αφορά στο θέμα της σχολικής στέγης, ενημερώθηκα για το 5ο Λύκειο, η Γενική Γραμματεία Δημόσιων Έργων εποπτεύει τον Ο.Σ.Κ. και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και να δώσουμε λύση σ' αυτό το θέμα.

Τέλος, με μεγάλη χαρά μπορώ σήμερα να ανακοινώσω, ότι πλέον Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αττικό Μετρό Α.Ε. είναι ένας συμπολίτης σας, ο οποίος βέβαια είναι και μισός Θεσσαλονικιός πλέον, ο Πολιτικός Μηχανικός ο Δημήτρης Γρίβας.»

 

Φωτογραφικό άλμπουμ