Τελευταίες παραστάσεις για την «Αριζόνα» του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης στις 23, 24 & 25 Μαΐου

Εκτυπώσιμη μορφή
Ημερομηνία: 
Τρί, 22/05/2018 - 00:00 έως Παρ, 25/05/2018 - 23:55

      ΑΡΙΖΟΝΑ 

     Χουάν Κάρλος Ρούμπιο

     Σε σκηνοθεσία Βασίλη Σκαρμούτσου

     Βραβείο FATEX 2006

     Τιμητική διάκριση του Βραβείου Lope de Vega 2006

         Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης συνεχίζει τις παραστάσεις της Κεντρικής του Σκηνής, με το έργο «Αριζόνα» του ισπανού συγγραφέα JuanCarlosRubioσε σκηνοθεσία Βασίλη Σκαρμούτσου, στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.

        Στην Αριζόνα, ένα ζευγάρι Αμερικανών συμμετέχει στο κρατικό πρόγραμμα για την αναχαίτιση των μεξικανών μεταναστών και περιμένει κάτω από τον καυτό ήλιο της ομώνυμης ερήμου τους γείτονες-“εισβολείς” με εμφανείς προθέσεις. Μακριά από την καθημερινή τους ρουτίνα, ο Τζωρτζ και η Μάργκαρετ βρίσκονται αντιμέτωποι όχι μόνο με τους “εισβολείς” της ερήμου, αλλά κυρίως με την έρημο της σχέσης τους και της ζωής τους, με αποτέλεσμα τα πράγματα να πάρουν απρόβλεπτη τροπή…

Συντελεστές:

Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ

Σκηνοθεσία: Βασίλης Σκαρμούτσος

Επιμέλεια κίνησης: Βασίλης Σκαρμούτσος

Σκηνικά-Κοστούμια: Κατερίνα Χατζοπούλου

Φωτισμοί: Αλέξης Τριανταφύλλου

Videos: Κατερίνα Κιαγιά

Φωτογραφίες: Γιάννης Παυλίδης

Βοηθός σκηνοθέτη: Βάσια Βορρίση 

Φιλική συμμετοχή: Φωτεινή Αλεξοπούλου, Καρολίνα Απικιάν, Πέτρος Κουλούρης, Δημήτρης Μοδέστος

 

Διανομή:

Μάργκαρετ: Αγγελική Καρυστινού

Τζωρτζ: Στράτος Σωπύλης

 

Σημείωμα Σκηνοθέτη

          Η Αριζόνα είναι ένα έργο γραμμένο το 2005 αλλά αρκετά προφητικό για το άμεσο μέλλον που ακολούθησε. Είναι ένα έργο που εξετάζει πώς στοιχεία, όπως ο φόβος, η ξενοφοβία και ο ρατσισμός εισβάλλουν στην καθημερινή ζωή και πώς οι άνθρωποι γίνονται θύματα αυτών και οι συμπεριφορές τους επηρεάζονται αλλά και καθοδηγούνται από τον φόβο αυτό, χωρίς να υπολογίζουν καν την ανθρώπινη ζωή. Το έργο είναι προφητικό, καθώς την προηγουμένη δεκαετία δεν φανταζόμασταν ότι θα γινόταν συζητήσεις περί κατασκευής τείχους ανάμεσα σε Η.Π.Α. και Μεξικό ή ότι το προσφυγικό θα έπαιρνε τις σημερινές διαστάσεις. Ο πυρήνας του έργου βρίσκεται στη σημασία που δίνουμε στην ανθρώπινη ζωή και κατά πόσο οι κοινωνικές συνθήκες και οι πολιτικές καταστάσεις είναι ικανές να επιδράσουν στο άτομο και να χαθεί κάθε αίσθηση ανθρώπινης ισότητας. Το ερώτημα που γεννιέται είναι ποιό είναι το σημείο εκείνο που ο άνθρωπος απομακρύνεται από την συναίσθηση της αξίας της ζωής.

Παραστάσεις: Τετάρτη 23/5, Πέμπτη 24/5, Παρασκευή 25/5

Ώρα έναρξης παραστάσεων:  21:00 

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 10€, γιαμαθητές-φοιτητές-ανέργους-πολύτεκνους 5€και για συλλόγους κατόπιν συνεννοήσεως.

Για κρατήσεις θέσεων και πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 22310 33325 (γραφεία ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης) και 22310 23285 (ταμείο Δημοτικού Θεάτρου).

Φωτογραφικό άλμπουμ
Κατηγορία εκδήλωσης: