Δευτέρα 27 Ιανουαρίου ζωντανά: "Giselle" του Marious Petipa

Εκτυπώσιμη μορφή
Φωτογραφίες της εκδήλωσης: 
Ημερομηνία: 
Δευτέρα, 27 Ιανουάριος, 2014 - 00:00
Κατηγορία: 
Δημοτική Ενότητα: 
Διεύθυνση: 
Υψηλάντη 24
Γειτονιά: 
Χώρος Εκδήλωσης: 
Κοινό Εκδήλωσης: 
Είσοδος Εκδήλωσης: 
15€, 10€ (άνεργοι, μαθητές,φοιτητές,σύλλογοι κατόπιν συνεννοήσεως)
Ονοματεπώνυμο Υπευθύνου: 
ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 
2231033325
Φαξ Επικοινωνίας: 
2231032215
E-mail Επικοινωνίας: 
Περιγραφή: 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΑ ROYALBALLET ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ

ΤΟ «Royal Opera House live cinema»

ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ: «GISELLE» ΤΟΥ MARIOUSPETIPA

 Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης σε συνεργασία με τον όμιλο Antenna και  το Royal Ballet,  του διασημότερου θιάσου μπαλέτου της Μεγάλης Βρετανίας, με έδρα τη Royal Opera House στο Covent Garden του Λονδίνου παρουσιάζουν ζωντανά τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου στηνΑίθουσατου Δημοτικού Θεάτρου Λαμίας στις 21.15 την παράσταση «Giselle» τουMariousPepita, σύμφωνα με τη χορογραφία των Jean Coralli και Jules Perrot.

Η «GISELLE» παραμένει ένα από τα πιο αγαπημένα ρομαντικά μπαλέτα όλων των εποχών. Η ιστορία συνδυάζει ένα μαγευτικό μίγμα από ανθρώπινα πάθη, υπερφυσικές δυνάμεις και την υπερβατική δύναμη της αυτοθυσίας. Αυτή η παραγωγή του Sir Peter Wright συλλαμβάνει την ατμόσφαιρα του ρομαντικού μπαλέτου, ιδιαίτερα στην τελειότητα της «λευκής πράξης του» με αέρινες κόρες που πλανιούνται στο δάσος σε θεαματικούς σχηματισμούς – μια από τις πιο φημισμένες σκηνές του corps de ballet.

Η Ζιζέλ χορεύει ανάλαφρα, δίνοντας την αίσθηση ότι αιωρείται μέσα στην ομίχλη. Πρόκειται για μια από τις πιο αγαπημένες και αξιοθαύμαστες παραγωγές του The Royal Ballet, πιστή στο πνεύμα του πρωτότυπου του 1841 κι όμως πάντα δροσερή σε κάθε νέα της παρουσίαση.

Το έργο είναι μια σπαρακτική ιστορία προδοσίας και συγχώρεσης, με υπερφυσικά πνεύματα και με μια αγάπη τόσο δυνατή, που ξεπερνά ακόμα και τον θάνατο. Η μπαλαρίνα, Natalia  Osipova, ενσαρκώνει μοναδικά τον ομώνυμο ρόλο. Διαθέτει εξαιρετική τεχνική, μεταδίδοντας σε όλη την έκτασή του την ένταση του δράματος. Ο γοητευτικός Carlos Acosta, που χορεύει τον ρόλο του Κόμη Albrecht, θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς χορευτές της γενιάς του.

Η πρώτη πράξη του μπαλέτου διαθέτει ιστορικό χαρακτήρα και ρουστίκ χρώμα. Η δεύτερη, μια από τις ομορφότερες «λευκές πράξεις» μπαλέτου που υπάρχουν, βυθίζει το κοινό σ’ ένα απόκοσμο φεγγαρόλουστο δάσος, στοιχειωμένο από το εκδικητικό πνεύμα Wilis.

Ορχήστρα της Royal Opera House

Χορογραφία Marius Petipa σύμφωνα με τους Jean Coralli και Jules Perrot

Μουσική: Pyotr Ilyich Tchaikovsky

Σκηνοθεσία: Peter Wright

Διεύθυνση ορχήστρας Adolphe Adam

Σκηνικά: John MacFarlane

Στην  πόλη μας θα ολοκληρώσει τη σεζόν 2013-2014 η παρακάτω μεγάλη παραγωγή:

«H ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ» του Marius Petipa, στις 19 Μαρτίου 2014 στις 21.15

Η προπώληση εισιτηρίων άρχισε και γίνεται στα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης, Υψηλάντου 17, Λαμία.  Τηλέφωνα επικοινωνίας: 22310-33325 και 32215.  Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 15 ευρώ γενική είσοδος και 10 ευρώ για ανέργους, φοιτητές, παιδιά και συλλόγους (για προσέλευση άνω των 20 ατόμων).  Οι τιμές των εισιτηρίων καθορίζονται από τον όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ.