Θερμοπύλια 2013

Εκτυπώσιμη μορφή
Ημερομηνία: 
Παρασκευή, 6 Σεπτέμβριος, 2013 - 20:00 έως Σάββατο, 7 Σεπτέμβριος, 2013 - 21:00
Διοργανωτής: 
Κατηγορία: 
Δημοτική Ενότητα: 
Διεύθυνση: 
Θερμοπύλες
Γειτονιά: 
Τοποθεσία: 
Κοινό Εκδήλωσης: 
Είσοδος Εκδήλωσης: 
Δωρεάν
Ονοματεπώνυμο Υπευθύνου: 
Μαριλένα Καλαμάτα
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 
2231022214
Φαξ Επικοινωνίας: 
2231050610
E-mail Επικοινωνίας: 
Περιγραφή: 

Στο πλαίσιο  των εκδηλώσεων «ΘΕΡΜΟΠΥΛΙΑ 2013», (6 και 7 Σεπτεμβρίου 2013) πρόκειται να πραγματοποιηθούν στις Θερμοπύλες οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

  • Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

20.00 -Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών

    1. Παρουσίαση Μνημoνίου Συναντήληψης και Συνεργασίας  για τη σύσταση διεπιστημονικής ομάδας, αρμόδιας για την εκπόνηση μελέτης ανάπλασης – ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου Θερμοπυλών του Δήμου Λαμιέων.

IΔ΄  Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων

Δήμος Λαμιέων

Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδας – Τμήμα  Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας

    1. Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα : «ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ»

Φωτογραφική ομάδα Λαμίας

  • Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

21.00 Λόφος Κολωνού, Έναντι Μνημείου Λεωνίδα

 

Συναυλία  του ΘΑΝΟΥ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΥ

“ΠΑΝΤΑ  ΓΕΛΑΣΤΟΙ ΚΑΙ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ …”

Με το  Δημήτρη Μπάση και τη Ρίτα Αντωνοπούλου

Ο Θάνος  Μικρούτσικος θα μας  ταξιδέψει,  με ένα πρόγραμμα που συνταράσσει, τόσο με την διαχρονικότητά του όσο  και με την επικαιρότητά του. 

Ο συνθέτης μοιάζει να έχει βρει την μαγική συνταγή για μία συναυλία «Σφιχτή, καλοδεμένη, θαυμάσια συγκροτημένο πρόγραμμα, εξαιρετικό σύνολο μουσικών…»  όπως  χαρακτηρίστηκε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης,  το αντίστοιχο πρόγραμμά του στο κατάμεστο Ηρώδειο στις αρχές του καλοκαιριού.

Δημιουργεί  ένα πολύμορφο πρόγραμμα και  επιλέγει αγαπημένα τραγούδια από  το έργο του (Σταυρός του Νότου  κ.α.), γνωστές επιτυχίες άλλων  συνθετών (Θεοδωράκη, Σπανού, Νικολόπουλου κ.α.) αλλά κυρίως εκείνα τα ιδιαίτερα  τραγούδια του,  τα λαϊκά του αλλά και αυτά που ο ίδιος ονομάζει πολιτικά τραγούδια λαϊκού αισθήματος.

«Άννα μην κλαις»,  «Ατομική ενέργεια», «Ρόζα», «Πάντα Γελαστοί και Γελασμένοι»  … θα τραγουδήσουν ο Δημήτρης Μπάσης με την ρωμαλέα, λαϊκή φωνή του  και τις πολύ ιδιαίτερες ερμηνείες, και η Ρίτα Αντωνοπούλου, πολυφασματική, με ακρίβεια συναίσθημα και πειθαρχία.

Θα  μεταφέρουν το τραγούδι από την σκηνή  στο κοινό για να το  απογειώσουν, αλλά και για να επισημάνουν το ουσιαστικό περιεχόμενο του τραγουδιού, λέγοντας τελικά ότι η ιστορία δεν πρέπει να γίνεται σιωπή.

Οι  εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Θερμοπύλεια», του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης, του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου  Φθιώτιδας και της Λαμιακής Πολιτείας.

Βρείτε μας στον χάρτη: