Χαιρετισμός του Δημάρχου Λαμιέων για την 47η Πανελ.Έκθεση Λαμίας

Εκτυπώσιμη μορφή
Ημερομηνία: 
Σάβ, 18/05/2013 - 21:00 έως Κυρ, 19/05/2013 - 20:55
Ετικέτες: 

Χαιρετισμός Δημάρχου Λαμιέων κ. Γ. ΚΟΤΡΩΝΙΑ για την

47Η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας  (18/5/2013 - 26/5/2013)

Σε μια δύσκολη χρονική συγκυρία λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, η 47η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας ανοίγει τις πύλες της, προσπαθώντας να διαδραματίσει ξανά τον πολλαπλό, χρήσιμο και σημαντικό ρόλο της στην ανάπτυξη και την προβολή του τόπου μας έστω και κάτω από δυσμενείς συνθήκες.

Όλα αυτά τα χρόνια της λειτουργίας της η Π.Ε.Λ., καταξιώθηκε ως πυλώνας ανάπτυξης για τη Λαμία και την ευρύτερη περιοχή, αλλά  και ως θεσμός τόσο στα όρια του Νομού και της Περιφέρειας αλλά και Πανελλαδικά, γιατί το εμπόριο και η ιδιωτική πρωτοβουλία αποτέλεσαν και αποτελούν το στήριγμα της οικονομίας των τοπικών κοινωνιών και μια τέτοια έκφραση αποτελεί η Π.Ε.Λ., η οποία ως αναπόσπαστο κομμάτι της πόλης μας γίνεται πνεύμονας του εμπορικού και πολιτιστικού γίγνεσθαι της περιοχής, συγκεντρώνοντας παράλληλα τόσο το ενδιαφέρον των παραγωγικών τάξεων  όσο και όλων των συμπολιτών μας.

Σήμερα, είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίο η διοργάνωση να ανακτήσει το θετικό της πρόσημο, και να ξαναβρεί την ανοδική τροχιά της, αξιοποιώντας την πρόκληση να κάνει ένα ακόμη θεσμικό βήμα εμπρός μαζί με την τοπική κοινωνία για να διευρύνει τον αναπτυξιακό και Εθνικό της ρόλο της ως σημαντικό εκθεσιακό και εμπορικό γεγονός, ανταποκρινόμενη στις σύγχρονες απαιτήσεις.

Γι’ αυτό, χρειάζεται να στηριχθεί θεσμικά και οικονομικά, από την Πολιτεία για να αποτελέσει πόλο ανάπτυξης και σημείο αναφοράς της Περιφέρειας.

Ως Δήμαρχος Λαμιέων σας καλωσορίζω στην πόλη μας και σας καλώ να απολαύσετε πραγματικά τις ημέρες λειτουργίας της 47ης διοργάνωσης της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας.