Ρεσιτάλ Πιάνου

Εκτυπώσιμη μορφή
Ημερομηνία: 
Δευτέρα, 23 Ιούνιος, 2014 - 19:00
Δημοτική Ενότητα: 
Διεύθυνση: 
Αχιλλέως & Δυοβουνιώτη
Χώρος Εκδήλωσης: 
Είσοδος Εκδήλωσης: 
Δωρεάν
Ονοματεπώνυμο Υπευθύνου: 
Γραμματεία ΔΩΛ
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 
2231 0 28884, 2231 0 52807
E-mail Επικοινωνίας: 
Περιγραφή: 

Το Δημοτικό Ωδείο Λαμίας, στα πλαίσια του θεσμού «Άνοιξη Μουσικής στην Πόλη», διοργανώνει ΡΕΣΙΤΑΛ ΠΙΑΝΟΥ με τον Διονύση Παντή, την Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014 και ώρα 19.00, στην Αίθουσα Συναυλιών «Αλ.Αινιάν» του Δ.Ω.Λ.

Θα ακουστούν κομμάτια των Prokofiev, Brahms, Beethoven, Bach.

Ο Διονύσης Παντής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1992. Σε ηλικία επτά ετών ξεκίνησε μαθήματα πιάνου με την Ιωάννα Πολυζωίδου. Από το 2006 εισήχθη στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης όπου σήμερα φοιτά στην Τάξη Διπλώματος με καθηγήτρια την Άννια Χατζησυμεωνίδου, ενώ από το 2010 είναι φοιτητής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ.

Έχει συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες σε χώρους όπως το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, το Δημοτικό Ωδείο Συκεών, το Πολιτιστικό Κέντρο Έδεσσας, το Δημοτικό Ωδείο Λαμίας, το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Κατερίνης “Εκάβη” κ.α.
Το 2013 συμμετείχε στο 2ο Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των “Ρεσιτάλ Νέων Καλλιτεχνών”.

Διακρίθηκε σε εσωτερικό διαγωνισμό του κρατικού ωδείου Θεσσαλονίκης,  και επελέγη να συμμετάσχει ως σολίστ στη συναυλία των 100 χρόνων του ωδείου,  με την Συμφωνική ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης στο Μ.Μ.Θ.

Έχει μελετήσει με τον Victor Merzhanov στο Moscow State Conservatory το 2009 και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τον Γιώργο Θυμή στο Δημοτικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.

Έχει διακριθεί με Α' Αριστείο και χρηματικό έπαθλο στον Μουσικό Διαγωνισμό της Χ.Ο.Ν. (2009) καθώς επίσης και με τη διάκριση της Β' Θέσης στον Μουσικό Διαγωνισμό “Φίλωνα” (2011).

Από το 2011 παρακολουθεί μαθήματα διεύθυνσης ορχήστρας με τον Βλαδίμηρο Συμεωνίδη.

Είναι μέλος της “Μικτής Χορωδίας Θεσσαλονίκης”.

Με τη βιολονίστα Χριστίνα Ράπτη δημιούργησε το duo “Εμμέλεια”, με το οποίο έχει εμφανιστεί σε συναυλίες και έχει συμμετάσχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Πηλίου (2012).

 

 

Από την Δ/νση

Βρείτε μας στον χάρτη: 
Σημείο ενδιαφέροντος: